nije jedini

Nakon derbija Osijeka i Dinama Kulešević opleo po sucima pa dobio veliku kaznu

18.09.2023 u 14:43

Bionic
Reading

Nakon derbija u SuperSport HNL-u između Osijeka i Dinama bilo je puno kritika na račun suđenja

Najglasniji je bio sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević koji je puno toga rekao. I čim je sve to izgovorio znao je jako dobro da će biti kažnjen.

Tako je i službeno objavljeno kako je Alan Klakočer, disciplinski sudac SuperSport HNL-a, donio odluku o kaznama nogometnih djelatnika uslijed neprimjerenog komentiranja sudačkih odluka.

Pogotovo zbog dva kontroverzna jedanaesterca u samoj završnici utakmice. Video sažetak te utakmice pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st.2. DP HNS izriče kazna zabrane obavljanja funkcije mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 2.000,00 eura', piše u priopćenju.

Također je kažnjen i trener Osijeka Stjepan Tomas koji je bio jako ljut nakon derbija io zgovorio je kako je 'ovo sramota za hrvatski nogomet.' Naravno, mislio je na dosuđene jedanaesterce...

'Stjepan Tomas (Osijek, trener) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek – Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 1.500,00 eura', piše u priopćenju.

Dodaje se još kako je novčanu kaznu dobio i napadač Istre, Ante Erceg.

'Ante Erceg (Istra 1961) kažnjen je zato što je nakon utakmice 6. kola Istra 1961 – Rudeš javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 2.500,00 eura.'

  • +31
Osijek - Dinamo (7. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL