TEMPERAMENTNI TALIJAN

Rossi nakon incidenta teško optužio Marqueza: On sve ovo radi namjerno!

09.04.2018 u 09:02

Bionic
Reading

Legendarni talijanski motociklist Valentino Rossi poznat je po javnim istupima, ali i kritikama koje se ne libi uputiti kolegama. No ovaj put otišao je korak dalje

Tako je 39-godišnji Valentino Rossi razočaran zbog Španjolca Marca Marqueza, za kojeg je javno rekao kako je uništio taj sport.

Sve je kulminiralo nakon Velike nagrade Argentine, na kojoj je – uzgred rečeno - slavio Carl Crutchlow. No i prije utrke je bilo jasno kako će se posebno pratiti svaki duel Rossija i Marqueza.

Tako se primjerice dogodilo da se na utrci Marquezu ugasio motor i umjesto da se pomakne sa staze, kao što to rade svi vozači, on to nije napravio. Zbog toga je kasnije kažnjen s 30 sekundi (završio je iza Rossija, koji je bio 19.), ali ga Rossi nije štedio. Naravno, razlog je zavoj u kojem je Talijan, kao što se vidi na snimci, pao nakon što ga je Marquez srušio:

'Znate, ovo je zaista loša situacija jer je (Marquez) uništio ovaj sport. On nema nimalo poštovanja prema svojim kolegama i rivalima. Kada vozite 300 km/h, onda jednostavno morate poštivati rivale, morate biti snažni i uvijek davati svoj maksimum. Ali ovako sve ovo nema smisla', kazao je vidno uzrujani Rossi, dodavši bez dlake na jeziku:

'Od petka ujutro Marquez je imao incidente s nekoliko vozača i uvjeren sam kako sve ovo radi namjerno! I to nije nikakva pogreška. On postavlja nogu između motora i zna da neće pasti, ali zato zna da vi hoćete. Znate, da se svi tako natječu, sve bi ovo jako loše završilo i bilo bi opasno. Iskreno, jako sam uplašen kada sam na stazi s Marquezom i razmišljam o tome kako ne smijem pasti kada me napadne', rekao je Rossi, a već godinama ne podnosi Španjolca.

Pitanje je hoće li se prozvani Marquez oglasiti nakon ovih oštrih riječi, kojima ga je Rossi nazvao opasnim po druge vozače te optužio da je većinu incidenata izazvao namjerno.

Pokušao je tako doći do Rossijeva boksa kako bi se ispričao, ali temperamentni Talijan to nije najbolje primio.

Kasnije je Marquez poručio kako misli da nije napravio ništa loše.

No, isto tako, neki analitičari su mišljenja kako se Rossi teško nosi s mlađim kolegom i jako teško podnosi poraze te su mišljenja kako je pretjerao optuživši Marqueza da je opasan i da sve namjerno radi.

  • +3
Valentino Rossi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia