neuništiv je

Valentino Rossi u lovu na podvig o kojem drugi samo mogu sanjati!

08.11.2017 u 09:47

Bionic
Reading

Deveterostruki motociklistički prvak svijeta Valentino Rossi najavio je da postoje izgledi da se nastavi utrkivati u MotoGP klasi i u svojim četvrdesetima, a samo su trojica vozača u povijesti sporta uspjela zabilježiti pobjedu u tim godinama...

Rossi je već bezbroj puta dokazao da je vozač kakav će se teško ponoviti u motociklizmu. Traje već puna dva desetljeća, ima čak devet titula prvaka svijeta, od toga sedam u 'kraljevskoj' klasi i može se pohvaliti s ukupno 115 pobjeda.

Možda Giacomo Agostini ima sedam pobjeda više i šest više svjetskih titula, no Valentino je po mnogima ipak najbolji i najkompletniji vozač u povijesti motociklizma s obzirom da traje gotovo duplo više od svog talijanskog prethodnika. Rossi se najteče već više od dva desetljeća i čini se da nema namjere stati.

Ove sezone 38-godišnjak je pobijedio u Assenu i dugo bio u igri za naslov prvaka, ali lom noge na treningu tijekom ljeta izbacio ga je iz stroja. Iako se za samo tri tjedna vratio na stazu, izgubio je korak s vodećima, no spreman je puno mlađe kolege pokušati nadmašiti i sljedeće sezone, a možda i nakon toga, u četrdesetima.

'Donijet ću odluku nakon sljedeće sezone. Ako ću biti konkurentan, volio bih se nastaviti utrkivati,' izjavio je Valentino Rossi uoči zadnje utrke sezone, ovog vikenda u Valenciji.

Ako legendarni Il Dottore zaista nastavi voziti u četrdesetima i ostvari pobjedu na nekoj od utrka, postat će tek četvrti u povijesti kojem je to uspjelo. Les Graham i Jack Findlay uspjeli su u tome, a Ferguson Anderson s 44 godine bio je čak i svjetski prvak te je apsolutni rekorder. No, ti su vozači vozili prije više od pola stoljeća, u moderno vrijeme takva dugovječnost se ne pamti...