sprema li se povratak?

Ronaldova poruka nakon Realove pobjede nikog od navijača 'kraljeva' ne ostavlja ravnodušnom

03.03.2020 u 08:37

Bionic
Reading

Madridski Real u jednom od najvećih nogometnih derbija, svladao je Barcelonu 2:0 te se vratio na vrh La Lige. Veliku pozornost, iako samo gledatelj, na ovom je El Clasicu privukao i posjet Cristiana Ronalda bivšem klubu.

Nakon skromnijih rezultata u posljednjih desetak dana, prepuštanja vrha La Lige najvećem suparniku, Barceloni, te domaćem porazu u osmini finala Lige prvaka od Manchester Cityja, nad momčadi Zinedinea Zidanea pojavio se veliki oblak sumnje.

I onda im u goste dolazi baš ta Barcelona, s najboljim nogometašem svijeta.

Međutim, nakon izjednačenog prvog poluvremena, nastavak je donio puno bolju igru Reala, nekoliko odličnih prigoda, ali što je najvažnije i dva gola. Prvog je u 71. minuti zabio Vinicius Jr., da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade, u svom prvom ovosezonskom nastupu za 'kraljeve' zabio i Mariano Diaz. Važno je napomenuti da je ušao nepunu minutu prije tog gola, umjesto Karima Benzeme.

Raspoloženje u Madridu, posebno oko Santiago Bernabeua dignulo se na najvišu potenciju,a pridonio je tome i Cristiano Ronaldo, bivša zvijezda Reala, koja je 2018. godine u ljetnom prijelaznom roku, gotovo preko noći, preselila u Juventus.

Bio je gost na nedjeljnoj utakmici, jer njegov Juve zbog koronavirusa, nije igrao utakmicu protiv Intera. Istina, drugi gol svojih bivših suigrača nije vidio, jer je u 80. minuti, da bi izbjegao gužvu i brojne obožavatelje, otišao automobilom sa stadiona.

Španjolski novinar Edu Aguirre otkrio o čemu je pričao s Ronaldom.

'Znam da se Ronaldo želi vratiti u Real Madrid, a to mi je i sam priznao. Bio je uzbuđen kada je stigao na stadion te oduševljen kako su ga navijači dočekali. On je sigurno fokusiran samo na Juventus, ali je u nogometu sve moguće. Nitko ne zna što budućnost nosi, ali Ronaldo se sigurno želi vratiti ako će to biti moguće'.

Ipak, još je važnije bilo što sâm Ronaldo misli o svemu. To jest o Realu.

'Da sam u ovom Real Madridu bili bismo sjajni kandidati za osvajanje svega: Lige prvaka, španjolskog Kupa i naslova u La Ligi'.

Vjerujemo da je na taj način htio izraziti svoje simaptije, a ne sarkazmom naglasiti kako Real od njegova dolaska nije pronašao pravo napadačko rješenje.

Kad se zna da je s predsjednikom Reala Florentinom Perezom izgladio nesuglasice te da sada među njima vlada idila, lako se može zaključiti da Ronaldov povratak u Real nije nemoguća misija. Tim prije što Ronaldo i sa svojih 35 godina igra sjajno, bez ikakvog problema.

Je li na pomolu jedan od najvećih ljetnih transfera?

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN