tulum je u brazilu

Roman Abramovič brzo je prežalio Chelsea i već ima novu nogometnu 'igračku'; kupuje velikana starog 124 godine...

08.03.2022 u 15:17

Bionic
Reading

Zbog ruske agresije na Ukrajinu i ekonomskih sankcija koje su zapadne zemlje uveli Rusiji Roman Abramovič je prisiljen prodati Chelsea, ali i dalje će ostati u nogometu. Nije mu trebalo dugo da pronađe novi klub kojeg želi vratiti u sam vrh svjetskog nogometa

Chelsea je na prodaju, to više i nije nova vijest. Čeka se samo najbolja ponuda, odnosno ona koja će zadovoljiti apetite Romana Abramoviča.

Prema nekim procjenama sam klub vrijedi oko tri milijarde eura, no Abramovič se vlasničkog udjela mora riješiti što prije te bi 'bluese' pristao prodati i za 'koji milijun manje'. Konkretno, čini se da je cifra od dvije i pol milijarde eura konkretna ponuda koju bi Abramovič u ovom trenutku spremno prihvatio.

No, nemojte misliti da Roman Abramovič 'spada' dok se cijeli posao oko prodaje Chelseaja ne odradi do kraja. Ne, njemu je nogomet u krvi, vrlo brzo je prežalio Chelsea čiji je vlasnik bio od 2003. godine te je već pronašao novu 'nogometnu igračku'.

Istina, sada je Abramovič otišao daleko od Londona, potegnuo je sve do Brazila i Rio de Janeira. Ipak su na jugu tulumi najbolji, pogotovo u Brazilu.

Prema nekim informacijama Roman Abramovič je započeo pregovore oko kupovine jednog od najstarijih brazilskih klubova, danas 124 godine starog posrnulog velikana imenom Vasco da Gama!

Klub je to bogate povijesti čije su boje branili velikani kao što su Vava, Romario, Bebeto, Roberto Dinamite, Edmundo, Juninho Pernambucano... Četiri je puta osvajao titulu prvaka Brazila, no posljednji put još 2000. godine, a 1998. godine Vasco je osvojio Copa Libertadores. Problem? Klub je zapao u financijske probleme, trenutno je drugoligaš i pod hitno treba novog vlasnika.

Baš tu Roman Abramovič vidi priliku jer za malo novca, navodno za samo oko 200 milijuna eura, može dobiti većinski vlasnički paket te krenuti s izgradnjom momčadi koja bi se kroz nekoliko godina vratila prvo u sam vrh brazilskog, a potom južnoameričkog i svjetskog nogometa.