povijesna čistka

Potres na Old Traffordu; Manchester United će na kraju sezone otpustiti čak 12 igrača, a među njima su i najveće zvijezde

08.03.2022 u 13:41

Bionic
Reading

Engleski mediji bliski Manchester Unitedu tvrde kako će momčad s Old Trafforda na kraju ove sezone doživjeti radikalne promjene. Navodno je već sada poznato kojih se igrača 'crveni vragovi' pod svaku cijenu žele riješiti te će se naći na transfer listi

Čelnici posrnulog engleskog velikana Manchester Uniteda odlučili su se na radikalan potez, na kraju ove sezone čak će 12 igrača napustiti Old Trafford, a među njima su brojna zvučna imena i najveće zvijezde.

Realno, potez kojeg je inicirao trenutno privremeni trener Uniteda Ralf Rangnick, koji na kraju sezone preuzima ulogu neke vrste sportskog direktora, je logičan. Rangnick je imao vremena dobro upoznati sve igrače koje sada vodi te mu je odluka o tome koga se sve želi riješiti bila više nego laka.

United na titulu prvaka Engleske čeka od 2013. godine i to je najveći problem momčadi s Old Trafforda koja niti ove sezone nije konkurentna, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi prvaka.

Zato će se na kraju sezone dogoditi povijesna čistka koja bi 'crvenim vragovima' trebala omogućiti novi uzlet, a prema navodima engleski medija čak 12 igrača odlazi s Old Trafforda. Nekima od njih jednostavno neće ponuditi nove ugovore, a druge će prodati samo da ih se riješe.

Na samom vrhu liste nepoželjnih je najveća zvijezda Uniteda, Cristiano Ronaldo koji je sve razočarao svojim ponašanjem nakon što je zbog navodne ozljede kuka odbio igrati gradski derbi protiv Cityja. Ronaldo se uoči utakmice posvađao s Rangnickom, spakirao stvari te s obitelji odletio za Portugal... Tim potezom si je ujedno i zapečatio sudbinu na Old Traffordu.

  • +8
Manchestera City - Manchestera United, 6.3.2022. Izvor: EPA / Autor: ANDREW YATES

No, otpisane su još neke velike zvijezde. Prije svih kapetan Harry Maguire za kojeg je United u ljeto 2019. godine Leicesteru platio čak 87 milijuna eura odštete. Malo je reći da Maguire do sada nije opravdao ovo ulaganje, navijači su mu već odavno dali nadimak 'najskuplji panj u klupskoj povijesti'.

Dalje su na popisu prekobrojnih još Victor Lindelof, Eric Bailly, Phil Jones, Fred, Jesse Lingard, Juan Mata, Edinson Cavani, Mason Greenwood, Tom Heaton i Lee Grant.

Neki će Old Trafford napustiti bez odštete jer im ističu ugovori, a ostale će United prodati kako bi prikupio novac za pojačanja. Gotovo je sigurno da će novi ugovor dobiti Marcus Rashford, a pokušat će i zadržati Paula Pogbu iako bi za sve bilo najbolje da i on ode kao slobodan igrač.

Pa ipak, najveći problem u ljetnom prijelaznom roku će biti kako nagovoriti zvijezde da dođu na Old Trafford. Jer Kylian Mbappe se već obećao Realu, Erling Haaland je miljama daleko od Uniteda... Rangnick je navodno već 'bacio oko' na Danija Olma, a tu je još nekoliko zanimljivih igrača mlađe generacije koji bi trebali nositi Manchester United u godinama koje dolaze.