otvoreno o svemu

Robert Lewandowski potpuno se opustio i napokon imenovao osobu zbog koje je odlučio napustiti Bayern i doći u Barcelonu

19.07.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Trakavica oko prelaska Roberta Lewandowskog (33) u Barcelonu napokon je završena. Bayern je prihvatio 50 milijuna eura odštete i sjajni se poljski napadač odmah pridružio novim suigračima na turneji po SAD-u. Lewa se napokon opustio i progovorio o svemu što se proteklih tjedana događalo

'Napokon sam ovdje i jako sam sretan što sam došao u Barcelonu. Posljednji dani bili su jako dugi, ali posao je napokon završen', kazao je vidno opušteni Robert Lewandowski za BarcaTV. Vidjelo se da mu je laknulo jer njegov odlazak iz Bayerna se odužio, bilo je tu svega.

No, u otvorenom razgovoru Lewa je napokon otkrio 'krivca' zbog kojeg je napustio Bayern te izabrao baš Barcelonu.

'Više puta sam razgovarao sa Xavijem i osjetio da se naše ideje poklapaju. Zato je odluka da napustim Bayern i dođem u Barcelonu bila lagana, jer sam tip nogometaša koji želi igrati i pobjeđivati. Mislim da je to sa Xavijem vrlo moguće i zato sam ovdje', otkrio je Lewandowski i nastavio:

'On zna kako voditi klub kao što je Barcelona, jer je bio sjajan igrač, a sada je i vrlo dobar trener. Ima sjajnu budućnost i želim bio dio nje. Vrijeme da se Barca vrati na pravi put. Ovdje sam da pomognem kubu da se popne na vrh i osvoji naslove.'

Podsjetimo, Lewandowski je s Barcelonom potpisao ugovor na tri godine uz opciju da isti produži na još godinu dana. Bayern je njegovom prodajom zaradio 50 milijuna eura.