razlog za brigu?

Barcelona u problemima; na pripreme u SAD otišla bez prvog trenera Xavija Hernandeza

17.07.2022 u 13:42

Bionic
Reading

Momčad katalonskog nogometnog velikana, Barcelone, od subote je na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama. No, s momčadi u SAD nije doputovao prvi trener, Xavi Hernandez

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država zabranile su treneru Barcelone, Xaviju ulazak u zemlju.

Ali razlog zabrane ulaska nije necijepljenost protiv Covida 19, kao što je slučaj s Novakom Đokovićem, već je stvar političkih razloga. Legendarni Španjolac je u nekoliko navrata kao trener katarskog Al Sadda bio u Iranu, te zbog toga nije dobio dozvolu za ulazak u SAD.

Xavijev posljednja posjet Iranu dogodio se u svibnju 2019. godine kada je s Al Saddom gostovao u Teheranu protiv Persepolisa, a američke vlasti ne dozvoljavaju ulazak u zemlju ljudima koji su posjetili Iran u prethodnih pet godina.

No, Xaviju će se ipak 'popustiti', te bi mu američke vlasti ipak trebale dopustiti ulazak u zemlju, a do tada će ekipu u SAD-u voditi njegovi pomoćnici Oscar Hernandez, Sergio Alegre i Iván Torres.

Barcelona će u SAD-u odigrati prijateljske utakmice protiv Inter Miamija (20. 7.), Real Madrida (24. 7.), Juventusa (27. 7.) i New York Red Bullsa (31. 7.).