ht prva liga - 12. kolo

Rijeka uoči velikog derbija s Dinamom odradila važan posao i dogovorila nastavak suradnje s jednim od ključnih igrača

14.10.2021 u 22:53

Bionic
Reading

Ove subote od 17.05 sati (Arenasport 1, MAXtv), na Rujevici se igra veliki derbi hrvatskog prvenstva, a snage će odmjeriti vodeći sastavi Hrvatski Telekom Prve lige, Rijeka i Dinamo

Nakon reprezentativne stanke, ovog se vikenda nastavlja domaće prvenstvo, a subota nudi veliki derbi dviju vodećih momčadi lige, Rijeke i Dinama. Doduše, momčad s Rujevice, osim boda više (23) od Modrih (22), ima i utakmicu više, pa trenutni poredak možda i nije najrealniji.

No, prvenstvo je još uvijek u početnoj fazi, a da će biti neizvjesno potvrdio je i prvi sraz ovih momčadi, koji je u Maksimiru završio bez pobjednika (3:3).

U Dinamu su požalili što je prvenstvo bilo prekinuto reprezentativnim obvezama, a trener Krznar kao da je osjetio da bi nakon te pauze moglo doći do pada, pa je tako ostao bez dva itekako važna igrača, Arijana Ademija i Mislava Oršića.

S druge strane, Rijeka će u ovoj derbi ući dodatno oraspoložena, jer ovog je četvrtka suradnju s klubom s Rujevice produžio Robert Murić, koji se Bijelima pridružio 2019. godine, a po mišljenju mnogih jedan je od najboljih igrača Tomićeve momčadi.

Murić je dresu Rijeke odigrao 95 utakmica i postigao 28 golova, te je svojim potezima protekle dvije godine u bijelom dresu oduševljavao sve ljubitelje nogometa.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Drago mi je da sam produljio ugovor s Rijekom, dobro se osjećam u Rijeci i želim, kao i dosad, dati svoj maksimum na travnjaku i opravdati povjerenje kluba', rekao je Robert Murić nakon potpisa ugovora.

'Čekaju nas još mnogi izazovi, dobro smo ušli u sezonu, želja je da nastavimo nizati dobre rezultate i da se borimo za najviše pozicije u prvenstvu i Kupu Hrvatske,' ustvrdio je Murić.

Rijeka u subotu dočekuje Dinamo u derbiju 12. kola Prve HNL.

'Prvi veliki izazov na rasporedu je već u subotu protiv Dinama. Najljepše je igrati derbije, vjerujem da će svi ljubitelji nogometa uživati u jednom sjajnom derbiju. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam ostvariti još jedan uspjeh', zaključio je Murić.