PROMJENE U HT PRVOJ LIGI

Rijeka objavila ime novog trenera; on odmah doveo svoje ljude od povjerenja

23.09.2019 u 19:41

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni doprvak Rijeka objavila je kako je za novoga trenera imenovala slovenskog stručnjaka Simona Rožmana (36)

Rožman će na klupi Rijeke naslijediti Igora Bišćana koji je podnio ostavku u nedjelju nakon 3:0 pobjede protiv Istre 1961, a prvu utakmicu vodit će već u srijedu na gostovanju kod Buja u16-ini finala Hrvatskog kupa.

Uz Rožmana nova imena u stručnom stožeru su prvi pomoćni trener Aleš Kačičnik, drugi pomoćni trener Danko Matrljan, kondicijski trener Aris Naglić, trener vratara Gojko Mrčela i analitičar Alen Obrez.

'Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima', rekao je Rožman po dolasku na Rujevicu.

Mladi slovenski stručnjak svoju je trenersku karijeru počeo u Celju 2013. godine gdje je radio u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a 2014. godine u travnju postao je trener prve ekipe, te je tako postao najmlađi trener debitant u slovenskoj Prvoj ligi.

  • +6
Hrvatski telekom Prva liga, 9. kolo, NK Istra 1961 - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Rožman je Celje odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa. Nakon Celja, Rožman je karijeru nastavio u Domžalama gdje isprva imao ulogu sportskog koorodinatora, ali uskoro je preuzeo prvu momčad i 2017. godine je osvojio Kup uz četvrto mjesto u prvenstvu.

U sezoni 2017/18. s Domžalama je stigao do play-offa Europske lige eliminiravši na putu i njemački Freiburg.

Prošle je sezone Rožman s Domžalama zauzeo treće mjesto ujedno postavivši rekord po broj postignutih pogodaka.