što čeka 'modre'?

Atalanta se još nije oporavila od debakla protiv Dinama, ali sada Šahtar pokazuje 'mišiće'

23.09.2019 u 06:32

Bionic
Reading

Dinamovi suparnici u C skupini Lige prvaka, talijanska Atalanta i ukrajinski Šahtar, ove su nedjelje odrađivali prvenstvene obveze. Manchester City još je u subotu pregazio Watford s 8:0

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini C nogometne Lige prvaka Atalanta u dvoboju je 4. kola talijanskog prvenstva kao domaćin u Parmi odigrala 2:2 (0:1) s Fiorentinom.

Gosti iz Firence su sve do same završnice utakmice vodili sa 2-0 golovima Chiese (24) i Riberyja (65), ali Atalanta je uspjela spasiti bod preko Iličića (84) i Castagnea (90+5).

Mario Pašalić odigrao je svih 90 minuta za Atalantu te mu je u prvoj minuti sudačke nadoknade poništen pogodak jer je do njega lopta došla nakon što je De Roon igrao rukom, dok je Milan Badelj odigrao svih 90 minuta za Fiorentinu.

Prije pet dana Dinamo je u Zagrebu svladao Atalantu sa 4:0, a ova dva sastava susrest će se i u Milanu 26. studenoga.

U skupini C Lige prvaka još su i Manchester City te Šahtar iz Donjecka. City je još u subotu pregazio Watford 8:0, dok je Šahtar u nedjelju imao svoje prvenstvene obveze.

Klub iz Donjecka, ali koji zbog političke situcaije svoje utakmice igra u Harkivu, u posljednjem je kolu gostovao kod Desne. Jedini pogodak za osmu uzastopnu pobjedu i stopostotni niz zabio je Marlos u 22. minuti utakmice.

Šahtar i Dinamo će igrati u 3. kolu 22. listopada u Harkivu te u 4. kolu 6. studenoga u Zagrebu.

Prvu sljedeću utakmicu u Ligi prvaka Dinamo igra 1. listopada, kada gostuje kod Manchester Cityja.

  • +35
Dinamo - Atalanta, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL
  • +6
Šahtar - Manchester City, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO