HT PRVA LIGA

Rijeka kao gost na Rujevici preokretom slomila Rudeš te se vratila na vrh prvoligaške ljestvice

19.08.2018 u 20:26

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke vratili su se na vrh prvenstvene ljestvice pobjedom u četvrtom kolu Hrvatski Telekom Prve lige protiv Rudeša 2:1

Bila je to utakmica kojoj je prethodila kontroverzna uvertira. Rudeš kao domaćin nije imao gdje igrati, jer u Kranjčevićevoj, gdje ima prijavljen stadion za HT Prvu ligu još uvijek nije dovršena obnova travnjaka, a nitko u Zagrebu nije pružio 'ruku' ovom klubu (Dinamo, Gorica) da u njihovom 'dvorištu' ugosti Rijeku.

Na kraju je Rudeš bio domaćin na Rujevici. Da, nije greška, u domu svojeg suparnika, koji je taj poklon iskoristio te uzeo tri boda. Rijeka je tako na najbolji mogući način preboljela poraz i ispadanje iz Europe te se sa slavljem protiv Rudeša vratila na čelo prvoligaške karavane. Kekova družina ima deset bodova koliko Lokomotiva i Dinamo, ali ima bolju gol-razliku.

  • +12
Rudeš - Rijeka, 4. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Rijeka je zasluženo slomila Rudežane koji su čak poveli poslije kornera pogotkom Petrovića koji je bio najviši u skoku u 23. minuti.

Rudeš – Rijeka 1:0, Petrović 23' Izvor: Društvene mreže

No taj rezultatski minus nije obeshrabrio Rijeku koja je nastavila s napadima i brzo je došlo do preokreta. Prvo je u 30. minuti poslije kornera pogodio Župarić, a sedam minuta kasnije jedan odbijanac je u mrežu pospremio Čolak.

Rudeš – Rijeka 1:1, Župarić 30' Izvor: Društvene mreže

U prvih 20-ak minuta nastavka Rijeka je mogla sve riješiti, ali Acosty i Heber nisu bili precizni. Ti promašaji ipak nisu bili kažnjeni, i 'gosti' su na svojoj Rujevici zasluženo slavili.

Rudeš – Rijeka 1:2, Čolak 37' Izvor: Društvene mreže
Rudeš - Rijeka 1:2 - 4. kolo (2018./2019.) Izvor: Društvene mreže