HRVATSKI KUP

Rijeka izborila finale s Dinamom; divljački potez Lesjaka ubio nadu Osijeku

15.03.2017 u 19:01

  • +5

Uzvratna utakmica polufinala Kupa, Osijek - Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Bionic
Reading

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa igrat će Dinamo i Rijeka. Nakon što su u utorak posao obavili 'modri' protiv Splita (6:0 0:0), u srijedu je Kekova družina s novom pobjedom protiv Osijeka (2:0) stigla do velikog sraza, jer je na Rujevici bilo 3:1

U Gradskom vrtu se nije dogodilo iznenađenje. Rijeka je i peti puta ove sezone nadigrala Osijek (tri pta u prvenstvu, dva u Kupu) te se na uvjerljiv način pridružila Dinamu u finalu. Tako će se dvije momčadi koje se bore za titulu prvaka sučeliti i u okršaju za trofej 'Rabuzinovo sunce' koje dobiva pobjednik Kupa, a ta utakmica je na rasporedu 31. svibnja u Varaždinu.

Rijeka je zaslužila prolaz i potvrdila kako je u ovome trenutku kvalitetnija od svojeg polufinalnog suparnika.

U prvom poluvremenu nije bilo prevelikih uzbuđenja, osim kada je Elezu poništen gol zbog zaleđa u sedmoj minuti te kada su se minutu kasnije malo naguravali igrači oba sastava.

No zato je bilo zanimljivije u nastavku. Ključni trenutak dogodio se u 49. minuti. Vešović je napravio prekršaj na Lesjaku, no igrač Osijeka je reagirao neshvatljivo i divljački nogom te sa zemlje udario napadača gostiju. Sudac mu je pokazao crveni karton, a ta odluka rabjesnila je trenera Osijeka Zekića.

Prošlo je tek nešto više od minute, a Rijeka je kapitalizirala brojčanu prednost. Andrijašević je ubacio s desne strane, a Škorić ispred Gavranovića uklizao i zatresao vlastitu mrežu.

Osijek - Rijeka 0:1, autogol Škorića

Pobjedu i prolaz potvrdio je Andrijašević u 57. u jednoj kontri kada je ostalo puno prostora, a on je sam izašao ispred Malenice te ga svladao.

Osijek - Rijeka 0:2, Andrijašević

Do kraja utakmice imali su jedni i drugi par dobrih situacija za pogodak (Rijeka je pogodila i okvir gola, Gorgon 65.), ali pogodaka više nije bilo.

Inače, Dinamu će to biti 20. nastup u finalu, a do sada je slavio 14 puta, dok je Rijeka izborila peto finale, a do sada je tri puta osvojila Kup.

OSIJEK: Malenica – Lesjak, Škorić, Barać – Matas (od 46. Boban), Mioč, Petrović (od 46. Vojnović), Barišić  – Lopa, Knežević (od 53. Lukić) – Ejupi.

RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Kulušić, Elez (od 69. Šofranac), Zuta – Bradarić, Mišić – Vešović (od 64. Maleš), Andrijašević, Bezjak – Gavranović (od 56. Gorgon).