novosti iz HT Prve lige

Rijeka ipak dovela mladog nogometaša Dinama u više milijunskom transferu u koji je uključeno još nekoliko zanimljivih igrača; evo detalja i prvih izjava

22.01.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvoligaš Rijeka objavio je u petak kako je angažirao dosadašnjeg lijevog braniča druge momčadi Dinama Roka Jurišića s kojim je potpisao ugovor na tri godine. Taj transfer je samo potvrda velikog milijunskog posla između Dinama i Rijeke...

Podsjetimo, dugo su trajali pregovori Rijeke i Dinama, u jednom se trenutku činilo kako od ovog povijesnog posla neće biti ništa, no sada je stigla i službena potvrda. Kao št smo već pisali dogovoren je najveći transfer u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige i domaćeg nogometa uopće.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ukratko, Dinamo će Rijeci za Nevistića i Štefulja platiti oko četiri milijuna eura, a uz to će na Rujevicu poslati - uz 19-godišnjeg lijevog beka Roka Jurišića - još dva igrača.

>> [VIDEO/FOTO] Dinamo i Rijeka dogovorili spektakularan posao; ovo je najveći transfer u povijesti HT Prve lige, u igri su milijuni eura...

Ukupan bi posao tako premašio cifru od šest milijuna eura! Nevistić stiže kao zamjena, dok će Štefulj na duže vrijeme biti rješenje na lijevom beku…

'Zadovoljan sam što sam došao, Rijeka je velik klub i to je dobro za moj razvoj. Rijeka mi je pružila priliku i to je najbolja motivacija da dam maksimum na treningu i utakmicama, kazao je Jurišić pri dolasku na Rujevicu.

Jurišić se nogometnom počeo baviti u hvarskom Jadranu, zatim u Samoboru, pa u zagrebu, da bi od 2015., odnosno od kadetskog uzrasta bio u Dinamu.

Također je važno napomenuti kako Rijeka ove sezone ima dva Dinamova igrača na posudbi - Sandro Kulenović (21) i Luka Menalo (24) sjajno su se snašli na Rujevici, a Rijeka ima pravo otkupa njihova ugovora.

  • +21
Dinamo - Rijeka (6. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX