MENADŽERI NA POTEZU

Rijeka ekspresno odbila nemoralnu ponudu Kineza za Andrijaševića!

13.01.2017 u 14:54

Bionic
Reading

Nogometaš vodeće momčadi MAXtv Prve lige Rijeke Franko Andrijašević u dalekoj Kini uživa status zvijezde na China Cupu gdje igra u pomlađenoj hrvatskoj reprezentaciji. No zasigurno se nije nadao kako će na tom izletu dobiti nemoralnu ponudu koju je, nešto kasnije istog dana, Rijeka službeno odbila

Nakon što je bio otpisan u splitskom Hajduku, kod tadašnjeg trenera Igora Tudora, Franko Andrijašević završio je u zagrebačkom Dinamu što mu je na koncu samo donijelo – probleme. Naime, u Dinamu nikada nije dobio pravu šansu jer je 'struka procijenila kako nije dovoljno dobar za njih' i na koncu je završio u Lokomotivi. Tu epizodu u Dinamu nisu mu oprostili mnogi navijači hajduka tako da iz svog Solina, kako nam je rekao. sve rjeđe odlazi u Split.
I tada je došla ponuda Rijeke u kojoj se vrlo brzo nametnuo kao jedan od najboljih igrača, a konačna potvrda kako igra svoj najbolji nogomet u karijeri stigla je u izboru tportala Kapetani biraju u kojem je izabran za najboljeg igrača MAXtv Prve lige 2016. godine.

>> Pogledajte golčinu Andrijaševića protiv Čilea; Hrvatska ipak poražena

'Velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za nogometaša godine u izboru tportala. Dobar je osjećaj pridružiti se nizu poznatih igrača koji su osvajali ovu nagradu, a posebna je čast kada tvoj rad prepoznaju suigrači na travnjaku', kazao je simpatični Andrijašević koji je tog dana doznao i kako ga je izbornik Ante Čačić pozvao u pomlađenu hrvatsku reprezentaciju.

Nakon utakmice protiv Čilea, na kojoj je Andrijašević ostavio sjajan dojam te je bio strijelac lijepog gola, nekoliko klubova iz Kine pokazalo je interes za njega.

'Mislim da smo se pokazali u dobrom svjetlu. Dali smo sve od sebe i na kraju, bez obzira na poraz nakon izvođenja penala, moramo bit zadovoljni utakmicom i onime čime smo pružili. Atmosfera je stvarno odlična i vjerujem da svaki igrač u reprezentaciji gušta igrati u takvom ambijentu. Što se tiče mog gola, bila je to stvarno dobra akcija. Na kraju sam osjetio da će Tudor iz prve ubaciti, krenuo samo sekundu ranije i ispalo je najbolje moguće', kazao je Andrijašević za klupsku web-stranicu koji je nakon toga saznao za nemoralnu ponudu.

Andrijaševićev menadžer Andy Bara potvrdio je za tportal.hr kako ponuda zaista postoji. Navodno bi Rijeka mogla dobiti između pet i šest milijuna eura, a Andrijašević bi dobio gotovo deset puta veću plaću. Spominje se oko dva milijuna eura godišnje čime bi stigao u rang Perišića, Brozovića i ostalih zvijezda.

'Ponuda zaista postoji i istina je da klub Beijing Enterprises FC želi Andrijaševića, naravno ako ga Rijeka želi prodati. Čak je moguće da se taj posao odmah obavi, ali morate me razumjeti kako ne mogu govoriti ništa u ime Rijeke', kazao nam je Andy Bara.

'Iznose koje ste spomenuli ne bih komentirao, ali vam mogu reći kako bi Franko bio prezadovoljan kada bi potpisao', dodao je Bara.

Dakle, na potezu su čelni ljudi Rijeke koji su se vjerojatno pribojavali ovog scenarija, a opet s druge strane značaj iznos stigao bi im u blagajnu kada bi odlučili prodati svog najboljeg igrača. Stoga su ekspresno odgovorili kako odbijaju ponudu iako je jasno kako tu ovoj priči nije kraj.

Naime, istog dana, nakon što je milijunska ponuda iz Kine za Andrijaševića zaista stigla u Rijeku, stiglo je i priopćenje vodeće momčadi MAXtv Prve lige u kojem piše kako je Rijeka odbila ponudu

'Istina je da je jedan kineski klub poslao ponudu za Franka Andrijaševića. Ponuda je odmah odbijena, želja kluba i igrača jest da Andrijašević ostane do ljeta u klubu', rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka.

Ostaje za vidjeti hoće li Kinezi, koji se u zadnje vrijeme razbacuju 'nemoralnim ponudama' povećati odštetu za ovog sjajnog veznog igrača. Dok prijelazni rok traje i dok menadžeri imaju vremena za pregovore oko odštete i visine ugovora - sve je moguće.

Mogućim odlaskom sjajnog veznog igrača kao što je Andrijašević ambicije vodeće Rijeke, koja trenutačno ima šest bodova više od Dinama, znatno bi oslabljene. Nakon prodaje braniča Mateja Mitrovića u turski Bešiktaš moguća prodaja Andrijaševića u Kini stvorila bi glavobolju trener Matjažu Keku.