DOMAĆIN VISOKO 'LETI'

Riječi koje dolaze s Islanda neće se svidjeti izborniku Čačiću i Hrvatskoj

08.06.2017 u 07:01

Bionic
Reading

U islandskoj nogometnoj reprezentaciji s optimizmom gledaju na predstojeću kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske (Reykjavik, 11. lipnja – 20.45 sati)

U kvalifikacijskoj skupini 'I' reprezentacije su odigrale polovicu utakmica i sve je manje prostora za pogreške. Na vrhu je Hrvatska s 13 bodova, tri boda više od Islanda, a upravo ta dva nacionalna sastava opet će odmjeriti snage.

U njihovom prvom srazu na Maksimiru bilo je 2:0. Sada, uoči novog dvoboja, iz tabora hrvatskih nogmetaša dolaze izjave iz kojih se jasno može iščitati kako se ne razmišlja samo o bodu nego o cijelom plijenu, ali ništa drugačije nije ni kod domaćina. Tamo su također uvjereni da mogu do pobjede s kojom bi se bodovno izjednačili s Hrvatima.

'Zaboravite sve što je bilo prije, pa tako i zadnji poraz u Zagrebu. Bolji smo nego što smo tada bili, i iskusniji. Očekujem da to potvrdimo i rezultatom', najavio je 29-godišnji veznjak Aston Ville Birkir Bjarnason.

Hrvatska - Island 2:0, kvalifikacije za SP 2018.

Izuzetno cijeni cijelu gostujuću momčad, ali isto je uvjeren da Hrvatska može pasti...

'Ključna će biti obrana. Hrvati imaju opasne igrače u veznom redu, na bokovima i u napadu. Moramo dobro stajati u defanzivnom dijelu i iskoristi prilike u napadu. Jaki su u sredini terena, svi igrači su im u vrhunskim klubovima, a nije Modrić jedini kojeg se moramo paziti. No, možemo ih zaustaviti,' zaključio je Bjarnason.