u sjajnoj je formi

Raspoloženi Nikola Kalinić 'bocnuo' Čačića; čeka se izbornikov odgovor...

06.06.2017 u 22:01

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u Sv. Martinu na Muri priprema se za nedjeljnu utakmicu kvalifikacija za SP 2018. protiv Islanda. Mario Mandžukić odradio je prvi trening, stigli su osvajači Lige prvaka Luka Modrić i Mateo Kovačić, no u fokusu je bio sjajno raspoloženi napadač Fiorentine Nikola Kalinić

'Imamo još cijeli tjedan za uigravanje, ja sam spreman, a na izborniku je odluka o tome tko će igrati. Tko dobije priliku, dat će svoj maksimum. Svima nam je u glavi ova zadnja utakmica sezone s reprezentacijom, svi smo koncentrirani i znamo da je treba odraditi na najbolji način, dakle pobijediti', kazao je Nikola Kalinić, napadač talijanske Fiorentine. Ove je sezone prvi strijelac 'viola' - u Serie A zabio je 15 golova i još pet u Europskoj ligi.

Kale je spreman za utakmicu s Islanđanima koje je Hrvatska u prvom susretu u Zagrebu pobijedila 2:0, a žilavog je suparnika nadjačala i na putu prema Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

'Bila je to teška utakmica u Zagrebu, kao što su teške bile i one u doigravanju za SP u Brazilu. Oni su čvrst, snažan protivnik, ali sve će ovisiti o nama i našoj igri. Favoriti smo, ali moramo se dokazati na terenu i siguran sam da ćemo biti pravi. Idemo na pobjedu, premda danas nije lako ništa prognozirati jer svi znaju igrati nogomet. Fizički su moćniji od nas, ali napravit ćemo analizu i biti na najvišoj razini', poručio je Kalinić koji je do sada zabio 15 golova u dresu reprezentacije. Statistika ne leže, kad god je Nikola Kalinić zabio, Hrvatska je pobijedila! Pitanje je samo zna li to izbornik Ante Čačić...

'"Haha, vi mu to recite! To prepuštam vama...', kazao je sjajno raspoloženi Kalinić koji 'puca' od samopouzdanja nakon izvrsne sezone i dodao:

'Naravno da mi je drago zbog tog podatka, nadam se da će tako biti i ubuduće.'

Tu je i Ivan Santini, poziv je zaslužio nakon izvrsnih partija u dresu francuskog prvoligaša Caena.

'Stvarno je odličan osjećaj, ozračje je super. Dečki su mi puno pomogli u prilagodbi, posebno moj Zadranin Subašić, i nadam se da ćemo tako i nastaviti te u dobrom raspoloženju otići na Island i uspješno se nositi s nadolazećim izazovom", prokomentirao je prvi strijelac francuskog Caena. Zabio je 15 golova u prvenstvu i jedan u Kupu, jedan je od najzaslužnijih što je klub osigurao ostanak u ligi.

'Meni je čast biti u ovakvom društvu. Odlično smo pokriveni u napadu, izbornik ima slatke brige. Sigurno će odabrati napadački tandem koji će opravdati njegovo povjerenje. Iza nas je čudesna sezona, ali ne samo za napadače, već i za sve ostale. Kamo sreće da i sljedeća sezona bude toliko plodonosna', zaključio je Santini.

Reprezentaciji su pridružili i europski prvaci Luka Modrić i Mateo Kovačić koji su dočekani s tortom nakon što su u dresu Real Madrida obranili naslov pobjednika Lige prvaka. Izbornik Ante Čačić za nagradu im je dao slobodan dan, pa će s treninzima krenuti u srijedu. 

Strijelac najljepšeg gola ove sezone u Ligi prvaka Mario Mandžukić reprezentaciji se priključio u ponedjeljak navečer, pa je u utorak odradio prvi, lakši, samostalni trening. Ostatak momčadi također je normalno odradio današnji program.