OKRŠAJI U VELJAČI

Riječi bivšeg suigrača Luke Modrića i Ivana Rakitića odjeknut će među dinamovcima

18.01.2024 u 15:28

Bionic
Reading

Španjolski ofenzivni vezni nogometaš Isco Alarcon (31) rekao je da njegov Betis za mjesec dana čekaju dvije teške utakmice 1/16 finala Konferencijske lige protiv Dinama, te da mu je cilj osvojiti to europsko natjecanje bez obzira na slabe rezultate u posljednje vrijeme.

'Konferencijsku ligu nisam nikada igrao pa ću sada prvi put nastupiti u njoj. Veselim joj se na isti način kao što sam se veselio igranju u Europskoj ligi', izjavio je Isco u četvrtak u intervjuu za klupsku televiziju Betis TV.

'Borit ćemo se i nastojati stići što dalje u njoj. U konačnici, to bi bila još jedna titula, i to važna titula. A nju svi želimo', dodao je.

Sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva Betis ispala je iz Europske lige u slabiju Konferencijsku ligu. U njoj će odmjeriti snage s hrvatskim prvakom Dinamom. Prva utakmica igra se u Sevilli 15. veljače, a uzvrat u Zagrebu je 22. veljače.

'Moramo se dobro pripremiti za te utakmice. Dinamo je težak protivnik. Navikao je igrati u Ligi prvaka pa nam neće biti lako. Trebat ćemo dati sve od sebe kako bismo prošli dalje', napomenuo je Isco.

Betis je prije pet dana svladao s 1:0 pretposljednju Granadu, a prije toga je u pet utakmica upisao tri poraza i dva remija. Jedan od poraza bilo je ispadanje u 1/16 finala kupa s 0:1 od Alavesa.

U tom nizu loših rezultata posvađali su se trener Manuel Pellegrini (70) i kapetan Andres Guardado (37). Taj meksički veznjak bi ovaj mjesec trebao otići iz kluba u meksički Club Leon, premda su i on i trener rekli da je među njima sve u redu. Ovaj mjesec je Betis napustio sportski direktor prihvativši ponudu Al-Ittihada iz Saudijske Arabije.

Isco kaže da je sve to samo jedan posrtaj, a ne kriza.

'Ispadanja iz Europske lige i španjolskog Kupa su nas zaboljela', naglasio je.

'Ali na svom stadionu nismo izgubili niti jednu utakmicu u prvenstvu, zaostajemo bod za šestim mjestom, a momčad izgleda dobro unatoč brojnim izostancima zbog ozljeda. Stisnut ćemo do kraja sezone kako bismo ostvarili cilj, a to je igranje u Europi i iduće sezone', dodao je.

Isco je bio šest mjeseci bez kluba kada je otišao iz Seville (op.a. tamo je igrao s Ivanom rakitićem) sve dok ga prošlo ljeto nije doveo rival Betis. Od tada se vratio u formu pa je nekoliko puta bio proglašavan najboljim igračem utakmice (MVP) u španjolskom prvenstvu. Ove sezone je nastupio u 24 utakmice pri čemu je zabio četiri gola, a pet puta je asistirao.

'Trenutno proživljavam jedne od najboljih trenutaka u svojoj karijeri i uživam u nogometu', rekao je Isco kojem je Betis produžio prošli mjesec ugovor do ljeta 2027.

Španjolski mediji nagađaju o njegovom povratku u reprezentaciju za koju je posljednji nastup upisao prije više od četiri godine.

'Da, bilo bi se lijepo vratiti u reprezentaciju. To je, doduše, teško jer je velika konkurencija. No cilj mi je dobro se natjecati i dati sve od sebe da dobijem poziv. Nadam se igranju na Europskom prvenstvu', rekao je bivši suigrač našeg Luke Modrića, s kojim je dijelio svlačionicu madridskog Reala.

Za Španjolsku je odigrao 38 utakmica i zabio 12 golova.

'Nada umire posljednja. Vidjet ćemo što će biti', dodao je.

Španjolska će u lipnju igrati s Hrvatskom u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Njemačkoj. U skupini su još Italija i Albanija.