kekova jubilarna 200. utakmica

Riječani protiv Splita nemaju pravo na krivi korak

15.04.2017 u 08:34

Bionic
Reading

Pred nogometašima Rijeke jedan je od lakših suparnika u tadnjoj četvrtini prvenstva. No, momčad Matjaža Keka (15 sati, Arenasport 3) nema pravo na kiks protiv Splita, jer prvi je pratitelj, Dinamo, u petak pobijedio Lokomotivu 2:1 i opet došao na samo bod zaostatka

Vodeća Rijeka je prošle subote imala prvenstvo na dlanu jer je nadigrala drugoplasirani Dinamo i imala vodstvo 1:0 do 86. minute, ali onda je popustila koncentracija u obrani i čudesni pogodak Soudanija za 1:1 je tuširao lidera.

Nakon tog dvoboja ostala su Rijeci četiri boda prednosti (op.a. a nakon pobjede u petak Dinamo je sada na samo bod minusa), ali još je devet utakmica do kraja i treba izdržati taj golemi pritisak, koji se sprema igračima i treneru Matjažu Keku. Njihova velika prednost je što sami odlučuju o svojoj sudbini i ne ovise o drugim rezultatima, ali isto tako svaki kiks može biti koban jer u zadnjem kolu moraju gostovati kod Dinama u Maksimiru.

  • Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu? Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) također ih mogu gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu.
  • Više informacija potražite OVDJE

Prvi suparnik na željenom šampionskom putu je devetoplasirani Split, koji ne bi smio biti preozbiljna prijetnja, ali njegov bunker ne treba ni podcijeniti jer ga treba probiti. Kada se netko brani sa svih 11 igrača iza lopte, treba strpljenja i znanja da se dođe do prilika i pogodaka, makar je razlika u kvaliteti uvelike na strani lidera i morala bi doći do izražaja.

'Naša su velika želja novi bodovi. Vjerujem da će nam gledatelji ponovno biti pozitivna energija', kaže Matjaž Kek, koji danas vodi jubilarnu 200. utakmicu na klupi Rijeke, a zbog kartona mu izostaje izvrsni zadnji vezni Josip Mišić, koji je protiv Dinama imao najviše točnih dodavanja i asistenciju za gol, kao i ozlijeđeni desni bek Ristovski, koji također igra odličnu sezonu kao i cijela momčad lidera.

'Split se kvalitetno predstavio u Osijeku do isključenja Jurendića, tako da ćemo trebati maksimalnu angažiranost, koncentraciju i dobar ulazak u utakmicu da bismo došli do cilja',  odmjeren je kao i uvijek trener Rijeke Matjaž Kek, ali ovo bi trebala biti jednosmjerna utakmica s obzirom na razliku u kvaliteti dva rivala.

Samo bod osvojio je Split u prošla četiri kola, te se nije uspio približiti osmom mjestu koje bi mu donijelo direktni ostanak u ligi. No, bit će u klubu zadovoljni i ako izbore kvalifikacije za ostanak, odnosno ne dopuste fenjerašu Cibaliji da ih prestigne.

Dvoboj na Rujevici jedan je od onih u kojem su očekivanja mala jer trener Bruno Akrapović i njegovi igrači su svjesni koliko je lider bolji od njih, ali isto tako ne žele se unaprijed predati.

Jest da Split u prošle četiri utakmice s Rijekom nije postigao gol, ali u prošla dva gostovanja na Rujevici ima remi 0:0 i poraz 0:2 u prvom ovosezonskom gostovanju.

'Očekuje nas zahtjevna i komplicirana utakmica, a nastojat ćemo odigrati bez pritiska. Možda u tome leži naša šansa, odnosno u činjenici da od nas nitko ništa ne očekuje', kazao je trener Splita Bruno Akrapović, a osim kartoniranog desnog bočnog Jurendića, izostaje mu i zadnji vezni Vidović.

Od 3. studenoga 2013. godine Split ne zna za pobjedu nad Rijekom (strijelac Denis Glavina za 1:0 u Parku mladeži), a u prošlih 13 utakmica uspio je izboriti četiri remija.

Kladite se pametno uz tportal i Dvoznak.com: sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.