NEMA PROMJENA

Republika Srpska prkosi Fifi i Uefi

26.04.2011 u 19:17

Bionic
Reading

Izmjene statuta Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojima inzistiraju FIFA i UEFA tražeći da se uvede jedan predsjednik umjesto dosadašnjeg tročlanog predsjedništva NSBiH neće dobiti potporu Nogometnog saveza Republike Srpske

'Prihvatljive su tek manje preinake koje bi u biti zadržale postojeći rukovodeći sustav', izjavio je u utorak predsjednik NS RS Mile Kovačević nakon sastanka s članovima povjerenstva za normalizaciju stanja u NS BiH na čijem je čelu poznati nogometni stručnjak Ivica Osim, a suradnici proslavljeni nogometaši Dušan Bajević i Sergej Barbarez.

'Mi smo predložili modificirano predsjedništvo NS BiH', dodao je novinarima Kovačević.

U NS RS su preinake statuta zamislili tako da se u biti zadrži tročlano predsjedništvo Saveza s tim da ovo tijelo u inozemstvo predstavlja samo trenutačni predsjednik dok njegova dva zamjenika ne bi putovala izvan zemlje.

Zbog odbijanja članova skupštine NS BiH da prihvate izmjene statuta i izabrenu jednog predsjednika, FIFA i UEFA su od 1. travnja suspendirale bosanskohercegovački nogomet iz svih međunarodnih natjecanja.

Povjerenstvu za normalizaciju na čijem je čelu Osim povjerili su pripreme za novu skupštinu Saveza koja bi se održala do 26. svibnja i na kojoj bi se usvojio novi statut.

Osim nije iskazao posebni optimizam nakon sastanka s čelnicima NS RS ističući kako su uz sve drugo konstatirani i teški financijski problemi koji opterećuju bosanskohercegovački nogomet.

'Bila bi šteta da sve propadne i zato sve pokušavamo, ako treba i s višom politikom', kazao je Osim.

Osim je upozorio kako su pravila koja postavljaju FIFA i UEFA jasna, te da s tim ne smije biti poigravanja jer europska i svjetska nogometna federacija od svojih zahtjeva neće odustati.