ovo će odjeknuti

Golman kojeg je Robert Prosinečki udaljio iz reprezentacije žestoko napao Savez i nekadašnjeg trenera Dinama: 'To su kriminalci!'

05.09.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Golman BiH Asmir Begović nije štedio ljude u tamošnjem Savezu kao ni izbornika Ivajla Peteva

Vratar Evertona Asmir Begović žestoko se obrušio na Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Bivši golman BiH je ljude u Savezu nazvao kriminalcima koji su reprezentaciju pretvorili u eBay stranicu i tako pokrenuo lavinu komentara i reakcija.

Begović je bio prvi golman BiH dugi niz godina, ali onda je, dok je izbornik bio Robert Prosinečki, samo prestao dobivati pozive. Zadnji put je poziv dobio u listopadu prošle godine, ali daleko je od broja jedan u reprezentaciji za koju ukupno ima 63 nastupa.

BiH je u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Kuvajta prekinula negativan niz od 656 dana bez pobjede što je samo jedan od razloga sve većeg nezadovoljstva navijača u toj zemlji. Navijači često kritiziraju rad Saveza, a nije im sjelo ni dovođenje nekadašnjeg trenera Dinama Ivajla Peteva za izbornika.

Petev i društvo su uspjeli jedva pobijediti Kuvajt s 1:0, a tribine stadiona u Zenici su bile skoro prazne. Cijela situacija je iznervirala Begovića koji nije štedio Savez. Golman Evertona je podijelio objavu novinara Saše Ibrulja koji je za prazne tribine okrivio loš rad u Savezu, a Begović se na to nadovezao žestokim tvrdnjama.

'Točno. Bh. nogomet vode kriminalci. Vico, Miske, Petev, družina menadžera. Umjesto da budemo momčad koja ujedinjuje zemlhu, postali smo stranica eBaya koja puni džepove kriminalcima. Evo vam', nije se suzdržavao Begović.

Begović je tako u jednoj rečenici prozvao cijeli vrh Saveza od predsjednika Vice Zeljkovića, preko svojeg bivšeg suigrača Zvjezdana Misimovića pa do izbornika Peteva i drugih.