iz svlačionice

Reprezentativci pomiješanih osjećaja, ali riječi Jakova Gojuna najbolje oslikavaju sve što im se događalo na Euru: Ja sam starac, a oni su...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 26.01.2022 20:52
  • Objavljeno 26.01.2022 u 20:52
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj odigravši 28:28 (13:15) protiv Nizozemske, što je izabranicima Hrvoja Horvata donijelo četvrto mjesto u skupini, a ukupno osmo na ovom Euru.

'Sjajnu utakmicu odigrao je Ivan Martinović koji je postigao 12 pogodaka, a iznimno efikasan bio je i Marin Šipić sa osam golova, dok su po dva pogotka postigli Luka Cindrić, Tin Lučin i Zvonimir Srna.

Naravno, željeli su rukometaši pobjedom zaključiti prvenstvo, ovo čudnovato, u kojem su ih pratile nevolje iz dana u dan. No, Nizozemci su iznenadili i naše te u zadnjim sekundama dvoboja došli do pogotka za konačnih 28:28.

'Mislim da smo bili prazni ali smo pokazali karakter, volju i želju. Mislim da smo na kraju trebali pobijediti tako da možemo žaliti za tom pobjedom i da se oprostimo od turnira s dva boda. Eto što je tu je. Mislim da možemo uzdignute glave ići kući', izjavio je ta RTL Mateo Maraš te istaknuo važnost starijih igrača.

'Koliko god mi mladi igrali, bez starijih, iskusnijih ne možemo ništa. Mladi su budućnost, ali bez vođa poput Gojuna, Čupića i Marića ne možemo. Oni nam svojim iskustvom daju vjetar u leđa i prenose svoja znanja koja su stekli kroz godine igranja, a koje mi još nemamo', zaključio je Maraš.

Poslije njega je pred kamere izašao jedan od najiskusnijih, Jakov Gojun.

'Odmarali su par igrača protiv Danske kako bi se spremili za nas, a mi smo u istom sastavu. Iscrpljeni smo do kraja, ali mislim da možemo uzdignute glave kući bez obzira na plasman. Svi znamo što se događalo', ustvrdio je 'ministar obrane".

Otkrio je što smatra najboljim dijelom našeg nastupa na ovom prvenstvu.

'Obranu ne smijem hvaliti, ali mislim da nismo bili loši u obrani. Kad su golmani branili, bili smo moćni. Ovi mladi momci su najbitniji, ja sam starac, a oni su budućnost i svaka im čast za prvi turnir', rekao je Gojun.

Svoje viđenje ove utakmice dao je i protiv Nizozemske izuzetno nadahnuti Marin Šipić.

'Umor je vidljiv, ali dogovorili smo se da se oprostimo pobjedom. Zadnja je, a ni njima ni nama nije bitna pa se teško za to pripremiti. I dalje mislim da smo mogli pobijediti, da smo trebali stisnuti napad, dva... Ali eto moramo se s tim pomiriti', razočaran je konačnim ishodom bio Šipić te zaključio da je ipak sve zakomplicirala epidemija koronavirusa.

'Ekipa smo s najvećim problemima na prvenstvu i mislim da je jako teško to posložiti u par treninga. Eto pogledajte Francuze, kad su ostali bez dva igrača Island ih je poderao deset razlike', zaključio je naš pivot koji je Nizozemcima zabio čak osam golova.

  • +36
Hrvatska - Nizozemska, rukometni Euro, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal