liga nacija

Remi Njemačke i Španjolske, 'furija' zabila u petoj minuti sudačke nadoknade; Rusi razbili 'braću' Srbe

03.09.2020 u 23:09

Bionic
Reading

U derbiju večeri elitnog razreda Lige nacija, u sudaru bivših svjetskih prvaka nije bilo pobjednika. Njemačka i Španjolska su u Stuttgartu odigrali 1:1, a gosti su izjednačili u petoj minuti sudačke nadoknade...

Sudar 'elfa' i 'furije u Stuttgartu bio je zanimljiv, s nizom prilika na obje strane, a domaćin je bio bliži pobjedi, no Španjolska je izvukla bod u zadnjem napadu.

Domaćin je poveo u 51. minuti golom novog pojačanja Chelsea Time Wernera. Bila je to brza kontra 'elfa' koja je započela dugačkom loptom na drugu stranu do debitanta Gosensa koji je povratnom loptom uposlio Wernera, a ovaj prizemnim udarcem zabio svoj 12. gol u nacionalnom dresu. U 61. minuti Werner je nakon još jedne kontre mogao zabiti i drugi gol, no pogodio je vanjski dio mreže.

Kada se već činilo kako će susret završiti pobjedom domaćina, gosti su izjednačili, a gol je zabio Gaya. Zanimljivo, Španjolci su zabili još dva gola, oba puta je Trappa svladao Fati, no oba gola su poništena. Prvi put zbog zaleđa, a drugi zbog prekršaja u napadu. Bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo nije nastupio za 'furiju'.

U drugom susretu iz ove skupine Ukrajina je pobijedila Švicarsku 2:1.

Ukrajinci su poveli u 14. minuti. Oleksander Timčuk je probio po krilu i pucao, Sommer je obranio, no lopta se ponovo odbila do braniča kijevskog Dinama koji je asistirao do Andrija Jarmolenka, a napadač West Hama sjajno petom zabio za 1:0.

Izjednačio je Haris Seferović u 41. minuti odličnim udarcem s više od 25 metara. Domaćin je u 68. minuti stigao do novog vodstva još jednim lijepim golom, ovoga puta među strijelce se upisao veznjak Manchester Cityja Zinčenko.

U susretu skupine 3 Lige B Rusija je pobijedila Srbiju 3:1. Strijelci za 'zbornaju' bili su Dzjuba (48-11m, 81) i Karavajev (69), dok je za goste zabio Mitrović (78).

Bio je to peti rusko-srpski međusobni susret, a Srbija još uvijek nema pobjedu. Rusija je slavila tri puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

U drugom susretu iz ove skupine Mađarska je na gostovanju iznenadila Tursku, a gol odluke zabio je Szoboszlai u 80. minuti.

U skupini 4 Wales je slavio u Finskoj 1:0 (Moore 80), dok su Bugarska i Irska odigrali 1_1 (Kraev 56 / Duffy 90).

U skupina 3 Lige C nije bilo golova u Susretu Slovenije i Grčke, dok je dvoboj Moldavije i Kosova završio 1:1.