NEZASITNI NOGOMETAŠI

Real Madrid ga može dobiti bez odštete, ali i 'kraljevskom klubu' je previše to što za njega traži menadžer, kao da zaboravlja kakva su došla vremena

08.11.2020 u 10:51

Bionic
Reading

Jedan od najpoželjnijih nogometaša koji će se uskoro moći dobiti besplatno je David Alaba (28), ali kamen spoticanja sa zainteresiranim klubovima su njegovi zahtjevi za ogromnim milijunskim primanjima u trenucima dok koronavirus narušava stabilnost klubova

David Alaba je na vrhuncu, ima 28 godina, može igrati na poziciji bočnog, stopera, veznjaka, a uskoro će biti slobodan igrač. Bayern je nedavno objavio kako odustaje od daljnjih pregovora s austrijskim braničem, jer za produljenje ugovora traži previše novca, prema nekim izvorima 20 milijuna bruto godišnje (uključeni bonusi i plaća agenta) što mu bavarski klub ni u ludilu ne želi ponuditi.

Alaba i njegov menadžer Pini Zahavi iznenađeni su jednostranom odlukom prekida razgovora, ali su odmah krenuli u potragu za novom destinacijom. No malo je onih koji mogu platiti onoliko koliko žele sam igrač i njegov agent. Zapravo, zasad nema ozbiljnih ponuda iako ga se nudi na sve strane.

Prema najnovijim informacijama, menadžer ga je ponudio Real Madridu koji je zadnjih sezona želio dovesti Alabu, a sada ima priliku dobiti ga besplatno, jer Austrijancu ugovor istječe u ljeto sljedeće godine.

  • +8
Salzburg - Bayern, 3. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Ipak, i 'kraljevi' imaju neke druge prioritete, u siječanskom prijelaznom roku i dalje ne namjeravaju trošiti, skupljaju novac za neke druge zvijezde (Kylian Mbappe, Erling Haaland...), a i kada Alaba službeno postane slobodan igrač u ljeto 2021. tada ga ne namjeravaju potpisati, jer ne žele za njegova primanja i porez izdvajati više od 20 milja po sezoni.

Menadžer Zahavi je u dobrim odnosima s Realom, što se ne može reći za Bayern. Smatra da madridskom velikanu ne bi smio biti problem dati takva primanja njegovom štićeniku, jer će ga uzeti bez odštete, ali poznati agent zaboravlja kakva su vremena i da se i najbogatiji klubovi više ne razbacuju s milijunima.