LIGA PRVAKA

RB Leipzig srušio Atletico Madrid za polufinale s PSG-om i najveći uspjeh u povijesti kluba; jedan od junaka je 'naš' Dani Olmo

13.08.2020 u 23:06

Bionic
Reading

Imamo prvi polufinale Lige prvaka. Nakon što je u srijedu PSG svladao Atalantu 2:1, u četvrtak je istim rezultatom RB Leipzig svladao Atletico Madrid, a jedan pogodak za pobjedničku momčad zabio je bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo

RB Leipzig je ostvario najveći uspjeh u klupskoj povijesti te je postao peti klub iz Bundeslige koji je izborio polufinale Lige prvaka poslije Bayerna, Borussije Dortmund, Bayer Leverkusena i Schalkea.

Španjolski predstavnik bio je favorit na papiru, a trener Atletica Diego Simeone nije bježao od takve uloge nego je poručio kako je 'samo pobjeda opcija'. U prilog madridskom klubu išlo je i to što je prvi strijelac bundesligaša Timo Werner potpisao za Chelsea te je odlučio ne igrati u završnici Lige prvaka, ali i bez njega njemački sastav je pronašao put do trijumfa i okončao nevjerojatan niz suparnika od 19 utakmica zaredom bez poraza u svim natjecanjima.

Prvi pogodak za Leipzig zabio je Dani Olmo. Bivši veznjak Dinama je u 51. minuti glavom svladao Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana svijeta. Olmu je sjajno asistirao Marcel Sabitzer, a za Španjolca to je bio prvi pogodak u Ligi prvaka u dresu bundesligaša.

Atletico se vratio golom Joãa Felixa iz penala u 71. kojeg je sam izborio nakon što ga je u kaznenom prostoru srušio Klostermann.

Povijesno polufinale Leipzigu donio je mladi Amerikanac Tyler Adams u 88. minuti susreta. Angelino je dao povratnu loptu za Adamsa, ovaj je zapucao s ruba šesnaesterca, a lopta se na putu do mreže odbila od bloka i prevarila Oblaka. Bio je to njegov prvijenac za Leipzig u 28. nastupu, u pravom trenutku!

Trener Atletica nije mogao računati na hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka i argentinskog napadača Angela Correu, koji su zaraženi koronavirusom, a Dani Olmo je igrao do 83. minute kada ga je zamijenio Čeh Patrik Schick.

Leipzig će u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2:1. U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Barcelona - Bayern (petak, 21 sat), te Lyon - Manchester City (subota, 21 sat).

  • +14
RB Leipzig - Atletico Madrid, četvrtfinale Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Lluis Gene / POOL

RB LEIPZIG: Gulacsi; Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angelino; Sabitzer, Kampl, Laimer (Adams 72'); Nkunku (Haidara 82'), Poulsen, Olmo (Schick 83')

ATLETICO MADRID: Oblak; Lodi, Gimenez, Savić, Trippier; Koke, Herrera (Felix 57'), Niguez, Carrasco; Llorente, Costa (Morata 72')