NE PROPUSTITE

Rasplet u HT Prvoj ligi; evo gdje možete gledati jadranski derbi Hajduka i Rijeke te lov Lokomotive na drugo mjesto u prvenstvu

19.07.2020 u 14:55

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu zadnje dvije utakmice 35. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Lokomotiva je domaćin Gorici (18.55), a Hajduk će ugostiti Rijeku (21.05). Oba susreta pratite uživo na kanalu Arenasport 3...

Rasplet u elitnom razredu hrvatskog nogometa bliži se kraju...

Lokomotiva – Gorica (18.55, Arenasport 3)

'Lokosi' nakon kiksa Osijeka u Varaždinu opet imaju sve u svojim rukama. Pobjeda je imperativ kako bi zasjeli na drugu poziciju koja jamči kvalifikacije za Ligu prvaka. Dug je put do toga, jer 'lokosi' u zadnjem kolu gostuju kod Osijeka, izravnog konkurenta, a kako b im bod u Gradskom vrtu bio dovoljan, treba im pobjeda kod uvijek nezgodne i neopterećene Gorice...

'Dobio sam nezgodan udarac u kuk protiv Slavena, ali vjerujem da ću biti spreman za nedjeljnu utakmicu s Goricom. Flaster na nosu? Sa nosom imam malih problema još od utakmice s Hajdukom, moram nositi flaster zbog sigurnosti dok do kraja ne zaraste. No sve je u redu, idemo dalje! U nedjelju nas čeka nova utakmica kojoj se svi veselimo i koju jedva čekamo! Biti ću spreman i motiviran kao i cijela momčad', najavio je dvoboj u Kranjčevićevoj kapetan 'lokosa' Dennis Kolinger.

'Ovo je i dalje službena utakmica, nije prijateljska, zato je i dalje važna, iako ne možemo ni gore ni dolje. Važna je i kao dio temelja koje postavljamo uoči sljedeće sezone, ali i zato što možemo dati priliku nekim igračima koji dosad nisu dobili previše minuta na terenu. Kad se sve to zbroji, ovo postaje prilično zanimljiva i važna utakmica. Znamo što želimo postići kao klub, kako želimo graditi igru, unaprijediti naš stil i koji su planovi za sljedeću sezonu. Ove posljednje dvije utakmice dobra su prilika da sve te naše želje prenesemo i na tere', rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas.

  • +5
Slaven Belupo - Lokomotiva (34. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hajduk – Rijeka (21.05, Arenasport 3)

Jadranski derbi koji se igra bez gledatelja, a obje momčadi realno su prokockale priliku za drugu poziciju odnosno ne ovise više samo o sebi. No rivalitet ova dva kluba je ogroman i jasno je da će se tražiti pobjeda u oba tabora, Rijeka kako bi se napunila samopouzdanjem uoči finala Kupa, a Hajduk da bi popravio dojam uoči kraja neuspješne sezone...

'Atmosfera u momčadi je sigurno bolja nego što je bila prije pobjede kod Dinama. To nam je bila doza samopouzdanja za igrače. Nadam se da ćemo na utakmici biti dobri. O Rijeci znamo sve kao i o drugima. Imaju kvalitetne pojedince, već uigranu formaciju 3-5-2 koju igraju u cijelom drugom razdoblju prvenstva. Nezgodni su, dobri, kvalitetni. Svaka utakmica je važna, tako bi trebalo biti u sportu. Svaka se treba pripremati na isti način, nevezano za stanje na tablici i jačinu protivnika, pristupati joj treba jednako ozbiljno, motivirano', izjavio je trener Hajduka Igor Tudor.

  • +11
Dinamo - Hajduk (34. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Moramo biti spremni u svim segmentima igre i fokusirati se na sebe. Moramo se nametnuti da ih držimo što dalje od gola i da nametnemo našu igru. Hajduk je protiv Dinama odigrao jako dobru utakmicu. Možda ih u nekom periodu, kao i nas, nije pomazio rezultat. Sve ekipe koje se bore za vrh odnosno europska mjesta su tu negdje blizu', poručio je strateg Rijeke Simon Rožman.

  • +15
Nk Rijeka - NK Dinamo; HT Prva liga, 5.7.2020. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Gorica18:55
Hajduk-Rijeka21:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb35245677
2.Osijek351711762
3.Lokomotiva34187961
4.Rijeka341771058
5.Hajduk341761157
6.Gorica3412111147
7.Slaven Belupo351081738
8.Varaždin35991736
9.Istra 1961355102025
10.Inter Zaprešić35382417

Sljedeće utakmice

25.7.Inter Zaprešić-Hajduk
25.7.Dinamo Zagreb-Varaždin
25.7.Osijek-Lokomotiva
25.7.Rijeka-Istra 1961
25.7.Gorica-Slaven Belupo