I DALJE U NBA LIGI

Rasplet kakav je bio najavljen za otpisanog hrvatskog košarkaša se ostvario; naš centar je pokazao da može...

05.03.2020 u 17:55

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Dragan Bender dobio je novi ugovor u trajanu od deset dana sa Golden State Warriorsima

Podsjećamo, nakon što je 216 cm visoki Dragan Bender dobio otkaz u Milwaukee Bucksima vrlo brzo javili su se Golden State Warriorsi koji su ga pozvali na probu jer imaju velikih problema s ozljedama ključnih igrača.

Dobio je mladi Hrvat ugovor na deset dana i po viđenom nakon šest utakmica čini se da je zadovoljio trenera Stevea Kerra, čovjeka koji je u pet sezona na klupi Warriorsa osvojio tri titule NBA prvaka. Zato je dobio još jedan ugovor na 'žeton' odnosno na novih deset dana.

Ovakav rasplet događaja ne čudi, jer je trener Warriorsa nedavno biranim riječima govorio o hrvatskom centru.

'Dragan mi se jako dopada i ima jako puno potencijala. Vidjet ćemo što će dogoditi… Da se mene pita, dao bih mu novi desetodnevni ugovor, ali već ćemo nešto smisliti kao organizacija', kazao je Kerr te dodao:

'Pa on je bio četvrti izbor na draftu i postoje razlozi za to. Eto, pokazao je u ovih deset dana da, kada ima samopouzdanja, može biti od pomoći. Donio je priliku, borio se i mislim da je napravio dobar posao. Mislim da je pred njim lijepa budućnost.'

Želja se Kerru ispunila i Bender će biti još minimalno deset dana u klubu...

U dresu Warriorsa Bender je odigrao šest utakmica, na parketu je u prosjeku bio 23,3 minute te zabijao 7,5 poena uz 6,3 skoka i 1,8 asistencija.