u ringu sredinom travnja

Filip Hrgović za suparnika želio nekoga iz kategorije najboljih, a dobio osrednjeg boksača zbog kojeg će opet slušati kritike

05.03.2020 u 13:53

Bionic
Reading

Početkom prosinca 2019. godine najbolji hrvatski teškaš, Filip Hrgović, u Saudijskoj Arabiji boksao je protiv deset godina starijeg Erica Moline. I upisao desetu pobjedu, sedmu nokautom.

Otd tada se čekalo ime novog Hrgovićevog suparnika. Iako je i sâm 'El Animal' u nekoliko navrata spomenuo protiv koga bi želio boksati: 'volio bih Derecka Chisoru ili Alexandera Povetkina. Ili nekoga tko je veliko ime, tko je bio u velikim borbama i ima velike pobjede, nekoga koga će cijeli svijet gledati kako gubi protiv mene', želja mu se nije ispunila.

Šuškalo se da bi to mogao biti i Martin Bakole, kongoanski boksač, ali ugledni ESPN je ovog četvrtka u javnost pustio ime boksača protiv kojeg bi Filip Hrgović trebao tražiti pobjedu u svom 11. profesionalnom meču.

To bi trebao biti Jerry 'Slugger' Forrest, a meč će se održati 17. travnja u Oxon Hillu.

Kako piše Fightsite.hr, već je ranije putem istog medija objavljeno da će Filip Hrgović svoj idući meč odraditi u Americi i to ponovno u dvorani gdje je upisao svoj američki. Bit će to u Oxon Hillu, gradiću u blizini Washington D.C.-ja, na programu koji predvodi meč Regisa Prograisa i Mauricea Hookera.

Hrgović je već neko vrijeme u Miamiju gdje trenira za svoj idući nastup, iako on još uvijek nije službeno objavljen od strane Matchroom Boxinga, njegovog 'co-promotora' koji je organizator spomenute priredbe.

Kad nešto objavi vjerojatno najveća svjetska sportska medijska kuća, taj podatak treba smatrati itekako relevantnim. A sad su isti objavili i tko će biti Hrgovićev protivnik na spomenutoj priredbi. To je Jerry 'Slugger' Forrest, čiji se nadimak na hrvatski jezik može najbolje prevesti kao 'Razbijač'. Ovaj par ipak se našao na popisu mečeva na ESPN-ovoj službenoj web stranici.

Forrest je vlasnik omjera od 26 pobjeda i tri poraza, gdje je 20 pobjeda upisao nokautom. Boxrec ga rangira kao 93. teškaša svijeta te 23. najboljeg američkog boksača kraljevske kategorije, što zapravo nije niti blizu referencama kakvima se Filip nadao po pitanju svog idućeg protivnika.

Karijeru je Forrest započeo 2012. godine, a u iduće dvije susreo se sa svojim najpoznatijim protivnicima do sada. Bili su to Gerald Washington i Michael Hunter, a od obojice je doživio poraz. Poraz je doživio i u svom pretposljednjem meču, kad je bolji od njega bio Jermaine Franklin. Detaljniji pogled na njegov omjer daje do znanja da je u karijeri savladao tek nekoliko protivnika pozitivnog omjera pobjeda i poraza.

Naravno, ovo ne može smatrati službenom informacijom sve dok istu ne objavi Matchroom Boxing, Sauerland Promotions ili Filip Hrgović osobno. No, ako to uistinu bude Forrest, teško će Hrgović pobjeći od već standardnih kritika prema izboru njegovih protivnika, na koji on osobno zapravo ima najmanje utjecaja.