potpuna rasprodaja

Raspada se šampionski Atletico: Simeone ima puno veće brige od odlaska Nikole Kalinića...

16.05.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Madridski Atletico ovog ljeta izgubit će svoje najuglednije nogometaše poput Antoinea Griezmanna, Diega Godina i Lucasa Hernandeza, a zasigurno će svlačionicu napustiti i Nikola Kalinić…

Diego Simeone morat će krenuti od nule sa sastavljanjem momčadi, nakon što je s Atleticom osvojio sve što se može osvojiti, osim Lige prvaka u kojoj je dvaput izgubio u finalu.

  • +3
Europski Superkup: Real M. - Atletico M. Izvor: Pixsell / Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Posljednjim uspjesima svjedočili smo prošle godine kada su crveno-bijeli osvojili Europsku ligu i europski Superkup, no ta se šampionska generacija sada raspada.

Naime, već je potvrđeno kako će ugledni lijevi branič Lucas Hernandez uz odštetu od 80 milijuna eura karijeru nastaviti u Bayernu, a oprostio se od navijača i legendarni 33-godišnji Urugvajac Diego Godin, dok će i njegov vršnjak Juanfran vjerojatno potražiti novu sredinu. Posljednji udarac Atletico je primio kada je Antoine Griezmann ovih dana najavio odlazak, vjeruje se u Barcelonu koja će za njega aktivirati otkupnu klauzulu od 120 milijuna eura.

Među onima koji bi mogli otići je i sjajni veznjak Saul Niguez, branič Felipe Luis, kao i Rodrigo, a teško je vjerovati da će klub pokušati zadržati Nikolu Kalinića, nakon razočaravajuće sezone u kojoj se nije uspio nametnuti treneru. Pitanje je i što će biti s Diegom Costom.

Atletico će tako biti u užurbanoj potrazi za pojačanjima, ali uz više od 200 milijuna eura zarađenih od prodaje nogometaša. Paulo Dybala najčešće se spominje kao mogući nasljednik Griezmanna, dok će u obrani trebati potpuna rekonstrukcija. Kad se oporavi od ozljede koljena, Vrsaljko će dobro doći madridskom klubu.

Ako ništa, crveno-bijeli barem su zadržali svoju najveću zvijezdu. Tek kad ostanu bez Diega Simeonea, to će biti nenadoknadiv gubitak…