leeds nikako da se vrati

Slavni klub opet je sve upropastio: Hoće li se ikad vratiti u Premiership?

16.05.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Iako je bio u odličnoj situaciji sredinom sezone pod vodstvom Marcela Bielse, Leeds United potonuo je u završnici i neće ni sljedeće sezone igrati u Premiershipu…

Leeds United početkom novog tisućljeća bio je jedan od najjačih engleskih klubova, a u sjećanju ostaje generacija Viduke, Bowyera i Smitha koja je igrala u polufinalu Lige prvaka. Tko bi rekao da će se trostruki prvak Premiershipa ubrzo nakon toga, 2004. godine urušiti i ispasti iz lige te se u nju ne vratiti sve do danas.

  • +3
Leeds United u Championshipu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Završila je ova momčad neko vrijeme čak i u trećoj ligi, no otkad ju je kupio talijanski biznismen Andrea Radrizzani rezultati su bolji, a na Elland Road stigao je kao trener prošlog ljeta slavni Marcelo Bielsa, s kojim je Leeds jurnuo prema samom vrhu Championshipa i tamo se sigurno držao sve do proljetnog dijela sezone.

No, u završnici regularnog dijela je ipak potonuo i prepustio Norwichu i Sheffield Unitedu izravnu kvalifikaciju. Kao treći na ljestvici Leeds je bio favorit proći u Premiership kroz dodatne kvalifikacije, pogotovo nakon što je dobio Derby County u gostima u prvoj utakmici polufinala s 1:0.

Međutim, poraz 4:2 u uzvratu srušio je snove navijača o povratku među elitu koji se sada pitaju hoće li se njihova momčad ikad ponovo naći u Premiershipu.

'Ovo je bolna situacija i mi smo razočarani,' priznao je Bielsa nakon poraza kojeg nije očekivao.

Uprava će Argentinca pokušati uvjeriti da ostane na klupi i pokuša još jednom sljedeće sezone.

'Ako mi klub ponudi mogućnost ostanka, saslušat ću njihov prijedlog,' naglasio je ugledni stručnjak.

U svakom slučaju, najmanje 16 godina Leeds će izbivati iz Premiershipa, što zaista nitko nije očekivao 2001. godine kada su njegovi igrači radili čuda u Ligi prvaka i umalo je osvojili…