sudbina hrvatskih klubova

Raspad Hajduka? Ako Carrillo ostane bez ove trojice...

27.08.2017 u 10:00

Bionic
Reading

Vrlo dobre izvedbe Hajduka, posebice u europskim okršajima protiv Brondbyja a potom i Evertona, privukli su menadžer koji su odlučili uzeti nešto iz Hajdukova 'izloga'

Pred Hajdukom i trenerom Carrillom još je nekoliko dana niezvjesnosti, s obzriom da ljetni prijelazni rok traje do 31. kolovoza.

Naime, iako je Katalonac na klupi 'bilih' uspio stvoriti 'kemiju' među igračima, te podići samopouzdanje do maksimuma, čak toliko da se njegovi mladi igrači nisu uplašili ni bogatog Evertona, sada mu prijeti rasipanje momčadi.

  • +6
Hajduk - Everton Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jer ono što su pokazali igrači u posljednjim utakmicama, privuklo je pozornost nekolicine klubova, pa postoji realna opasnost da čak trojica igrača napuste Poljud.

No, za razliku od nekih prijašnjih prodaja, ovog ljeta bi se Hajdukova blagajna napokon mogla malo kvalitetnije 'napuniti', jer prema pisanju nekih medija, Everton je spreman platiti između osam i deset milijuna eura za Nikolu Vlašića.

Bio bi to ujedno i najskuplji Hajdukov transfer u povijesti kluba (op.a do sad je vlasnik rekorda Nikola Kalinić, kojeg je Hajduk prodao za sedam mlijuna eura Blacburnu), ali po svemu sudeći ne i jedini. Jer na prvenstvenoj utakmici prošlog vikenda u Kranjčevićevoj, kada je Hajduk s 4:0 svladao Rudeš, na tribinama su sjedili čelnici Deportivo Alavesa.

I umjesto među 'svojim' igračima, jer znamo da Alaves investira u klub iz zapadnog dijela Zagreba, podcrtao je ime Frana Tudora.

Treći, ustvari možda i najizvjensiji odlazak jest kapetana Zorana Nižića, kojeg se selilo gotovo cijelo ljeto. Samo je pitanje, hoće li Nižić u Tursku (Goztepe) ili Italiju (Sampdorija, Chievo).

Ostane li hajduk bez sva tri spomenuta igrača, bit će to težak udarac za momčad, ali nažalost, to je hrvatska realnost, o kojoj je neki dan pričao i Miroslav Ćiro Blažević.