neželjeni protivnik

Rakitić postao junakom, ali u finalu ga čeka utakmica koju najmanje voli!

09.02.2018 u 08:50

Bionic
Reading

Ivan Rakitić dobio je najvišu ocjenu u pobjedi Barcelone u gostima kod Valencije od dnevnika Sport, a u finalu Kupa kralja morat će još jednom odmjeriti snage protiv bivšeg kluba Seville za koji priznaje i danas navija...

Hrvatski 29-godišnji veznjak još jednom je potvrdio da je izuzetno važan za igru Barcelone pod novim trenerom Ernestom Valverdeom.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za nastup na Mestalli u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja Ivan Rakitić dobio je pregršt pohvala od španjolskih medija, a dnevnik Sport dao mu je ocjenu 8, najvišu od svih igrača Barcelone.

'Velikan. U prvom poluvremenu prihvatio je defanzivnu ulogu i pokazao da se prilagođava onome što traži ekipa, kao i protivnik. U drugom je mogao uživati u odlascima u napad i sve je kulminiralo postignutim pogotkom,' stoji u analizi Rakitićeve igre od strane spomenutnog španjolskog lista.

Rakitić je zabio svoj drugi gol ove sezone u Kupu kralja, a po jednom je pogađao u Primeri i Ligi prvaka. Manje nego prethodnih godina, ali i njegova se uloga pod Valverdeom promijenila.

Izvor: tportal.hr

U finalu će Ivana čekati utakmica koju najmanje voli i to je mnogo puta naglasio. Naime, Barcelona će igrati protiv njegovog bivšeg kluba Seville koju je 2014. godine kao kapetan poveo do osvajanja Europske lige i još danas priznaje navija za Andalužane.

Bit će to već peto finale u posljednja dva desetljeća između ova dva kluba, a igrat će se 21. travnja. Iako ga navijači smatraju jednom od legendi Seville, Rakitić na terenu nikad nije pokazivao milost prema svojim bivšim kolegama i uvijek bi odigrao na visokom nivou. No, definitivno ne voli igrati sa Sevillom i sigurno neće pretjerano slaviti ako joj oduzme trofej u finalu...