FRANCUSKA NA NOGAMA

Totalni kaos; zvijezdama PSG-a ne može nitko jamčiti sigurnost; utakmica upitna

09.02.2018 u 06:35

Bionic
Reading

U subotu bi u sklopu 25. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG trebao gostovati kod Toulousea (17 sati), ali ta utakmica je pod velikim upitnikom

Posljednjih desetak dana u Toulouseu vlada totalni kaos, a policija je nemoćna. Naime, novi propisi koje je nametnula Europska unija razljutili su francuski narod, a najveći prkos pokazuje se u tome francuskom gradu koji sa širim područjem ima preko milijun stanovnika.

Tamo su sporom vožnjom prvo prometni kolaps uzrokovale na tisuće motockilista, druge dan prosvjedovali su srednjoškolci i studenti, a zatim je red došao na vozače kamiona i poljoprivrednike s traktorima. Pale se bale sijena i gume pa su policija i vatrogasci na nogama. No narod u Toulouseu je složan i tamo se ne nazire kraj krize.

  • +6
Prosvjedi u Toulouseu Izvor: Profimedia / Autor: Alamy / Profimedia

Pitate se kakve to ima veze s najbogatijim klubom Francuske PSG-om? Momčad prepuna zvijezda trebala bi gostovati u prvenstvu upravo u Toulouseu, ali to u ovome trenutku ne izgleda kao moguća opcija, jer bi moglo doći do eskalacije nereda i nitko ne bi mogao jamčiti sigurnost nogometašima iz Pariza.

Ukoliko se utakmica odgodi PSG bi zbog nevjerojatnog razloga dobio neočekivani odmor prije prve utakmice osmine finala Lige prvaka u Madridu protiv Real Madrida (20.45, srijeda).