VRAĆA SE RANIJE

Rakitić opet postao priča tjedna, ali ne zbog ozljede; čelnici Barce na mukama

20.11.2018 u 12:48

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić posljednjih mjeseci jedna je od glavnih tema kada su nogometni transferi u pitanju. Nedavno je procurilo kako bi mogao završiti u PSG-u u zamjeni za Brazilca Neymara, jako nezadovoljnog u Parizu

Podsjetimo, uoči posljednjeg kola Lige nacija procurilo je kako se nezadovoljni Neymar želi vratiti u Barcelonu čak i za manju plaću. No s obzirom na to da ga je prošlog ljeta PSG za rekordna 222 milijuna eura doveo iz Barcelone, teško da će ga se čelnici pariškog kluba samo tako odreći.

No isto tako je poznato kako je upravo Ivan Rakitić želja čelnika PSG-a posljednje dvije godine (povećali su nedavno odštetu na 90 milijuna eura, ali su odbijeni!), ali u međuvremenu se dosta toga promijenilo. Nakon uspješnog nastupa na SP-u u Rusiji interes za Rakitićem, koji je uz Modrića najvažniji igrač Hrvatske, poprilično je porastao. Samim time je i Rakitićeva cijena na tržištu veća, a otprije je poznato kako je njegova odšteta postavljena na 125 milijuna eura. No ovih dana je službeno objavljeno da je Barcelona zaista hladno odbila 90 milijuna eura za Rakitića, pa je tako naš veznjak opet postao priča tjedna.

Uostalom, koliko je Rakitić važan igrač, dobro se vidjelo u nedjelju na kultnom stadionu Wembley, gdje je hrvatska nogometna reprezentacija poražena od Engleske 2:1. Rakitić nije mogao igrati zbog ozljede zadnje lože (istegnuće tetive), ali prema posljednjim informacijama, liječnici Barcelone osposobit će ga za utakmicu Lige prvaka protiv PSV-a iduće srijede.

Podsjetimo, tim porazom Hrvatska – koja je bez Rakitića ipak puno slabija – ispala je u drugi jakosni razred Lige nacija, ali je ipak uz pomoć sreće i tri važna boda kolo prije protiv Španjolske sačuvala status nositelja uoči ždrijeba za Euro 2020.

Stoga se postavlja pitanje razmišljaju li čelnici Barcelone zaista o prodaji Rakitića, koji je trenutačno u najboljim i najzrelijim igračkim godinama? Nema sumnje da su zbog ove teške odluke čelnici Barce na mukama.

Kako je naš 30-godišnji veznjak odigrao u 2018. godini čak 59 utakmica i najkorišteniji je nogometaš Barcelone, u Španjolskoj se s pravom pitaju je li ova ozljeda rezultat preopterećenja jer ga je Ernesto Valverde forsirao u gotovo svakoj utakmici otkad je preuzeo klupu katalonskog kluba. Ali to zapravo i govori kako je uz Lea Messija nedodirljiv među prvih 11!

Naime, kada je u priču ušla moguća zamjena za Neymara - kojem navodno jako smeta to što se sve češće nalazi u sjeni Kyliana Mbappea - stvorili su se idealni uvjeti za posao desetljeća. Naravno, katarskim vlasnicima pariškog kluba baš se ne sviđa ideja izgubiti Brazilca, ali čim se o tome počelo pričati i pisati, moguće je da to tog posla ipak dođe.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.