IVANU POHVALE

Rakitić oduševio Španjolsku, Barca korak bliže četvrtoj tituli u nizu!

02.02.2018 u 08:24

Bionic
Reading

Španjolski mediji impresionirani su igrom Ivana Rakitića u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja u kojoj je Barcelona na Camp Nouu svladala Valenciju 1-0 i približila se četvrtom naslovu pobjednika ovog natjecanja u nizu...

Barca i dalje sigurno grabi prema dvostrukoj tituli u Španjolskoj, a moguća je i treća u Ligi prvaka, što se zadnji put dogodilo 2015. godine.

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

U Primeri katalonski klub ima ogromnih 11 bodova prednosti ispred svih, dok je u Kupu kralja na korak do finala, nakon pobjede ovog četvrtka u prvoj utakmici polufinala protiv Valencije zahvaljujući pogotku Luisa Suareza.

U tom je dvoboju posebne pohvale zaradio Ivan Rakitić, najkorišteniji nogometaš Barce pod novim tenerom Ernestom Valeverdeom.

Njega Marca opisuje 'kao vladara bez lopte' koji radi u tišini, a protivnika izluđuje prekidanjem njegovih napada. Dnevnik Sport mu pak daje visoku ocjenu 8, jednaku kao i Lionelu Messiju te strijelcu Luisu Suarezu.

Autor: Youtube

'Prolazi kroz slatko razdoblje svoje forme. Fizički je spreman za sve, odlično se ubacivao između linija i bio ključan pri ponovnom osvajanju lopti. Iako mu je ostalo još dosta snage, Valverde je mislio na sljedeće utakmice pa ga je zamijenio Paulinhom,' piše spomenuti dnevni list.

Nedavna testiranja pokazala su u Barceloni da se upravo tijelo našeg reprezentativca brže oporavlja od ostalih nogometaša pa će ga trener zasigurno još mnogo koristiti do kraja sezone...