CHILAVERT SMATRA

Argentina u grupi s Hrvatskom može proći dalje samo pod jednim uvjetom!

31.01.2018 u 11:07

Bionic
Reading

Legendarni Jose Luis Chilavert vjeruje da bez zdravog i spremnog Lionela Messija Argentina ne može proći grupu na SP-u u Rusiji u kojoj se nalazi zajedno s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom...

Podsjetimo, Argentina se dosta mučila u kvalifikacijama i tek u posljednjem kolu pobjedom protiv Ekvadora uz tri pogotka Lionela Messija osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo.

  • +7
Argentina Ekvador 3:1 Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

Mnogi i dalje sumnjaju u Sampaolijevu selekciju, a čak i oni koji je vide kao jednog od favorita natjecanja su svjesni da bez Barcinog argentinskog genijalca nemaju izgleda za uspjeh.

'Bez Messija Argentina neće moći proći grupu. Ima dobre igrače poput Aguera, Higuaina, Di Marije i Dybale, ali postoji jedna razlika: oni ne donose pobjede, a Messi donosi,' smatra Jose Luis Chilavert i dodaje:

'Messija je nemoguće zaustaviti. Nema načina. Ima brzinu i inteligenciju te periferni vid uz koji vidi i protivnike i suigrače u svakom trenutku dok juri prema golu.'

Za razliku od većine koja vidi Hrvatsku kao najopasniju prepreku u grupnoj fazi bivši paragvajski golman upozorava na Islanđane.

'Protiv Islanda ne mogu računati na sigurnu pobjedu. Islanđai imaju snažne i visoke igrače, jake u prekidima kakve Argentina nema. Mora ih se poštivati,' zaključuje Chilavert čija selekcija se nije uspjela kvalifikacirati na SP.