FIFA_SP_2018.svg

kakav majstor

Rakitić pojasnio zašto je plakao i što je prognozirala njegova supruga

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u polufinalu je svjetskog prvenstva a na taj smo uspjeh čekali još od 1998. godine, kada su u Francuskoj igrali Boban, Šuker, Bilić, Prosinečki, Stanić…

Ovog puta do tog je ostvarenja stigla jednako nadarena generacija nogometaša, od kojih većina igra u najvećim svjetskim klubovima. I to s važnim ulogama. No, dosad ih je sreća zaobilazila, pa smo ih najčešće gledali kako tužni odlaze s velikih turnira.

No, sada se povijest ipak piše drugačijim tonovima, a nakon dva dramatična okršaja, u kojima je prolazak dalje izboren boljim izvođenjem penala, jasno je da je ova generacija predodređena za korak više. Čak i od brončane generacije iz 1998. godine.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Jedan od junaka je veznjak Barcelone, Ivan Rakitić, koji je u te obje utakmice pucao u posljednoj, petoj seriji.

I sjećamo se kada je rekao da mu je supruga Raquel uoči Danske rekla kako će on biti ključni igrač. Ovog puta ipak nije točno prognozirala.

'I sada je rekla da će biti neugodno, ali je prognozirala našu pobjedu 2:1. Znači, bila je blizu. Ali, gledao sam ovih dana film Rocky, kako se bori protiv Ivana Drage. Tako je bilo i nama. Oni su čvrsti, jaki, visoki, a Rocky je na kraju pobijedio. Mi samo želimo uživati, da svatko da svoj udio. Pa sam tako i ja preuzeo tu odgovornost u zadnjem penalu'.

Emocije su te obuzele nakon utakmice… Dugo si plakao.

'Nema riječi za to sve. I daj Bog da takvih trenutaka bude još više. To su emocije koje ne možeš opisati, to što osjećaš u tom trenutku. To je nevjerojatno, kada padne taj pritisak s leđa, a sve još završi na ovakav način. Ali mislim da smo to zaslužili. Ova generacija ima fantastičnu atmosferu, preko 40 dana smo svi skupa'.

  • +28
Hrvatska - Rusija, navijači na stadionu u Sočiju Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal