FIFA_SP_2018.svg

opusti se i uživaj

Umjesto da slavi plasman u polufinale SP-a, Davor Šuker vodi neke svoje bitke

Bionic
Reading

Nakon 20 godina hrvatska nogometna reprezentacija opet je među četiri najbolje na svijetu. U Sočiju su izabranici Zlatka Dalića nakon jedanaesteraca izbacili domaćine Ruse te će u srijedu od 20 sati u Moskvi igrati polufinale SP-a s Englezima. No, sve to nije moglo u euforiju baciti predsjednika HNS-a Davora Šukera koji i dalje hrvatske izvjestitelje drži na distanci

Pobjedom 4:3 (2:2; 1:1) nakon izvođenja jedanaesteraca, Hrvatska je preskočila Rusiju i izborila polufinale Svjetskog prvenstva. Naravno, nakon takvog uspjeha, za očekivati je i da prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker bude presretan.

Sigurno i jest, ali na prvi novinarski upit za komentar uspjeha na SP-u opet se, umjesto da slavi i veliča povijesnu pobjedu ove generacije hrvatskih nogometaša, prebacio na pitanje nogometne infrastrukture u Hrvatskoj.

'Jeste vidjeli kakav stadion? Jeste napravili kakav stadion? Imamo taj problem, a vi to ne spominjete. Samo ga ja spominjem', uzvratio je nervozni Šuker koji da je u tim trenucima djelovao kao da je u nekom 'drugom filmu'. Srećom, predsjednik HNS-a uspio se pribrati i posložiti, te je diplomatski najavio polufinalni ogled s Engleskom.

'Igramo u srijedu, na stadionu Lužnjiki, u 21 sat', ispalio je Šuker ono što su u stvari svi u Hrvatskoj već i znali (pa i to da po hrvatskom vremenu igramo OD 20 SATI!), te nastavio:

'Stadion će biti pun, nadam se dobroj igri.'

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hm, pa zar je to sve što Davor Šuker ima za reći nakon još jedne dramatične utakmice i prolaska Hrvatske nakon ruleta jedanaesteraca. Pa izbacili smo domaćine Ruse, opet je bila drama kao i protiv Danske?

'Kad smo već prošli Dansku, mi koji smo u nogometu, znali smo da možemo proći', kazao je sad malo razgovorljiviji Šuker i nastavio:

'Zabili su jedna perfektan gol, nije lako biti na Svjetskom prvenstvu i pobjeđivati. I zato nogomet moramo čuvati. Pa i one male utakmice, koje mi ne respektiramo odnosno gledamo 'malim okom'. Ali ovo je ista utakmica kao protiv Andore, Gibraltara ili Engleske u Ligi nacija. A da bi došao do ovoga, moraš proći i te utakmice.'

OK, hvala predsjedniku HNS-a na izdašnim i iskrenim odgovorima. Samo za podsjetnik Davoru Šukeru - hrvatska nogometna reprezentacija u Sočiju je u subotu navečer igrala četvrtfinale SP-a protiv domaćina Rusa. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, nakon produžetka 2:2, a pobjednik je odlučen izvođenjem jedanaesteraca.

I Hrvatska je slavila, na penale smo izbacili Ruse i izborili POLUFINALE SP-a koji igramo protiv Engleza. I da, u Hrvatskoj je euforija, narod slavi uspjeh svojih nogometaša. Za razliku od 'euforičnog' predsjednika HNS-a koji se prema hrvatskim novinarima drži kao 'kuhana noga'. Opusti se, Davore. I uživaj...

  • +28
Hrvatska - Rusija, navijači na stadionu u Sočiju Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX