OSTAJE U ANDALUZIJI

Rakitić: Fokusiran sam i razmišljam samo o Sevilli

28.08.2012 u 13:18

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić izrazio je u intervjuu za Foot Mercato uvjerenje da će nova sezona za njegovu Sevillu biti znatno bolja od prošle koju su Andalužani završili na devetom mjestu

Bivši veznjak Basela i Schalkea smatra da je Sevilla jedna od najboljih momčadi u Španjolskoj, ali je svjestan da su Real Madrid i Barcelona nedodirljivi.

'Protiv njih se nije moguće boriti. Možeš se natjecati, ali je nemoguće držati njihov ritam kroz cijelu sezonu. No, zato želimo završiti prvenstvo na trećem ili četvrtom mjestu i bili bismo sretni kada bismo ispunili taj cilj', rekao je Rakitić.

Osvrnuo se potom i na ovoljetni posao koji je Sevilla obavila na tržištu.

'Nije lako kada izgubiš igrače poput Kanoutea, Romarica ili Escudea. Ali i igrači koji su došli kao njihove zamjene imaju zanimljivu kvalitetu, dobri su na treninzima i u utakmicama i zato smatram da ćemo biti jaki ove sezone'.

Ako mjesta u Ligi prvaka budu nedostižna za Rakitića i suigrače, onda se kao cilj nameće barem plasman u Europa ligu.

'U potpunosti smo koncentrirani na ligu i na izlazak u Europu sljedeće sezone. Svi znamo da imamo kvalitetu za europska natjecanja i očekujemo da ćemo to i izboriti'.

Progovorio je na kraju Rakitić i o svojoj budućnosti. Ugovor mu istječe 2015. godine, ali ovo se ljeto svako malo spominjao njegov mogući odlazak sa Sanchez Pizjuana. Među posljednjim klubovima koji su pokazali interes za 24-godišnjeg veznjaka bio je francuski Lille.

'Sve što mogu reći je da moj brat vodi brigu o tim pitanjima. Ja sam koncentriran na nogomet. Ako netko pokaže interes, proučit ćemo ponudu. Ali, fokusiran sam na Sevillu i odlazak mi u ovom trenutku uopće nije u mislima'.