atp monte carlo

Rafa Nadal još jednom šokirao navijače: Tijelo mi to ne dopušta...

04.04.2024 u 20:14

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafael Nadal (37) odustao je od nastupa na ATP Mastersu u Monte Carlu, koji počinje u nedjelju i otvara sezonu na zemljanoj podlozi, jer još uvijek nije fizički spreman

"Nažalost, neću igrati u Monte Carlu, jednostavno mi tijelo to ne dopušta," napisao je Rafa Nadal (37) na društvenim mrežama.

Nadal je u Monte Carlu slavio rekordnih 11 puta, odigravši na turniru u Kneževini čak 79 mečeva.

"Nastavljam trenirati i davati sve od sebe svaki dan, nadajući se da ću moći igrati turnire koji su mi toliko značili," dodao je vlasnik 22 Grand Slam titula.

Španjolski teniski velikan je posljednji službeni meč odigrao u siječnju u Brisbaneu, gdje se vratio nakon godinu dana izbivanja.

Spomenimo i to kako su Francuzi Gael Monfils i Valentin Vacherot, Švicarac Stan Wawrinka i Talijan Matteo Berrettini dobili pozivnice za 117. izdanje ATP Mastersa u Monte Carlu.

"Ova godina predstavlja veliki povratak sjajnog francuskog igrača, Monfils je trenutačno na 45. mjestu ATP ljestvice, a u Monte Carlu nije sudjelovao na turniru od 2016. godine kada je stigao do finala," navode organizatori.

"Wawrinka je trostruki Grand Slam pobjednik, stanovnik Monaca koji trenira cijele godine na zemljanim terenima Monte-Carlo Country Cluba. Uvijek visoko cijenjen u javnosti, Wawrinka, koji je slavio u Monacu 2014., nastojat će zabaviti tribine, posebice svojim iznimnim jednoručnim bekhendom," dodaje se.

Organizatori za Berrettinija navode kako će ovo biti "četvrto sudjelovanje na turniru talentiranog Talijana, bivšeg 6. igrača svijeta i finalista Wimbledonu 2021., koji se nastoji vratiti u pravu formu."

Valentin Vacherot je 25-godišnji Monegažanin koji će se drugi put pojaviti na domaćem turniru. Prošle godine je izgubio u prvom kolu, a ove godine je slavio na tri Challengera.

ATP Masters u Monte Carlu održat će se od 7. do 14. travnja, a branitelj naslova je Rus Andrej Rubljev.