CEDEVITA TRAŽI TRENERA

Rađa o Maljkoviću: Od hrvatske košarke treba bježati!

29.06.2012 u 08:01

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena Dino Rađa i u igračkoj mirovini u 45. godini života ne miruje te redovito trenira, ali i prati košarkaš zbivanja

Nedavno je 210 cm visoki Rađa u Zagrebu sa svojim klubom Adriatic osvojio amatersku titulu prvaka i MVP-a, a usprkos tome što je u 45. godini života kaže kako se osjeća sjajno te kako bi 'da mu se da trenirati i putovati još danas igrao košarku'.

No, za razliku od košarkaša – koji u prosjeku krajem 30-ih godina polako odlaze u igračku mirovinu - trenerska karijera je puno dulja.

Tako je, naravno, Rađa 100% upućen u priču o povratku njegova učitelja iz splitskih dana Maljkovića – koji pregovara s zagrebačkom Cedevitom - u hrvatsku košarku.

Na pitanje ima li u Maljkoviću još 'trenerske vatre' Rađa je odmah podigao glas i objasnio.

'Ma nemojte biti smiješni ljudi! Glupost je kako je Maljković dao svoje. Ponavljam po ne znam koji puta da je Maljković jedan od najboljih trenera u Europi svih vremena', za tportal.hr kazao je Rađa

Kada je ambiciozan projekt kao što je Cedevita u pitanju, koji u nekim elementima podsjeća na Jugoplastiku krajem 80-ih godina, Rađa o tome ima svoje mišljenje:

'U cijeloj ovoj priči samo je pitanje koliko ljudi iz Cedevite imaju strpljenja za takav jedan projekt. No malo je nezgodno razgovarati o ovoj temi kad još ništa nije dogovoreno. Ako Maljković dođe u Cedevitu onda možemo šire razgovarati o ovome jer sada je sve ovo na vrbi svirala', rekao je slikovito Rađa koji se redovito s Maljkovićem telefonom čuje, a povremeno i nađe kako bi popričali o svim temama.

'Čujemo se redovito i samo vam mogu reći da bi povratak u hrvatsku košarku stručnjaka kao što je Maljković svima dobro došao', rekao nam je Rađa nakon čega je dodao:

'Iskreno, privatno je moje mišljenje kako od hrvatske košarke treba bježati. Znate jako dobro o čemu govorim i nema smisla sada sve to elaborirati', dodao je Rađa koji je očito itekako razočaran u ljude koji vode hrvatsku košarku posljednjih godina.

Tko zna, možda je tužna i očajna situacija u hrvatskoj košarci – koja tone sve dublje - jedan od razloga zašto je Maljković, kako navodno doznajemo, odustao od projekta Cedevita. Ipak nije u šoldima sve, kako kaže legendarna dalmatinska pjesma.