je li i vama?

Publika zaspala na tribinama: Ovaj zimski sport Korejcima je jako dosadan!

12.02.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Mnogo je onih koji ne razumiju draži curlinga, a među njima su bili i mladi korejski gledatelji na utakmici Kanade i Norveške u Pjongčangu koji su zaspali na tribinama...

Curling je taktička igra koju neki u Hrvatskoj zovu 'boćanje na ledu', a cilj je završiti svaku dionicu sa što više takozvanih kamenja bližih od protivničkih u odnosu na središte igrališta.

  • +12
ZOI 2018. Pjongčang Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U ovom sportu natjecatelji se koriste izbijanjem protivničkih kamenja ili ubacivanjem svojih kako bi zapriječili put te se vodi taktička bitka u kojoj dobri poznavatelji ovog sporta bez sumnje uživaju.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

No, na raspolaganju tijekom svake dionice igre svaka ekipa ima previše kamenja (po osam) i često su taktičke odluke takve da se malo zanimljive akcije odvija na terenu, barem za površne poznavatelje ili one koji prvi put gledaju curling.

Zbog toga ga mnogi smatraju najdosadnijim zimskim olimpijskim sportom, a čini se da se s tim slažu i mladi Korejci.

Naime, na utakmici mješovitih ekipa Kanade i Norveške jedan je dio publike zaspao, dok je drugi vrijeme provodio fanatično tipkajući po mobitelu, kako to već mnogi stanovnici jugoistočne i istočne Azije vole raditi.

Curling se u Južnoj Koreji do Igara u Pjongčangu nije uspio popularizirati, a čini se neće niti nakon njih...