SPORTAŠICE OGORČENE

Igre u Pjongčangu pretvaraju se u farsu: Ovo je brutalno i preopasno za život!

12.02.2018 u 08:56

Bionic
Reading

Snažan vjetar upropastio je natjecanje trećeg dana Igara u Pjongčangu, a daskašice čije se finale održalo unatoč surovim uvjetima iznimno su ogorčene i upozoravaju da su se organizatori igrali s njihovim životima...

Farsa i kaos. Tim riječima najpoznatiji sportski mediji opisuju natjecanje u snowboardu ovog ponedjeljka u Pjongčangu, gdje su se natjecateljice po iznimno snažnom vjetru borile za medalje u disciplini 'slopestyle'.

  • +5
ZOI Pjongčang: Snowboard slopestyle Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Već na treningu stradala je Njemica Silva Mitterlmüller koja je zbog naleta vjetra pala i teško se ozlijedila pa nije mogla nastupiti u glavnom dijelu natjecanja. Još gore je prošla Australka Tess Coady koja je polomila ligamente koljena i Pjongčang će joj ostati u ružnom sjećanju.

Zlatnu medalju odnijela je Amerikanka Jamie Anderson, što nije bila senzacija jer je time obranila titulu iz Sočija, no uvjeti u kojima se odvijalo finale izazvali su ogorčenje ostalih natjecateljica.

'Uopće ne znam što se događalo tijekom mojih vožnji, jer sam strahovala za svoj život. Strašno me iritiralo to što se unatoč svemu finale održalo i između nastupa samo sam htjela plakati. Tijelo mi se dva sata treselo jer sam se bojala nastupiti,' priznala je Norvežanka Silje Norendal koja je završila na četvrtom mjestu u vrlo opasnom sportu koji je znao u prošlosti i rezultirati tragedijama.

'Bilo je perioda kad bi se vjetar stišao, ali većinom su bili jako nestabilni uvjeti. Ovo je velika šteta za naš sport, nismo mogle pokazati što je zapravo slopestyle,' požalila se pak Britanka Aimee Fuller.

Alpske skijašice organizatori su poštedjeli i veleslalom je odgođen. Baš zato su daskašice ogorčene i ne mogu vjerovati da se njihovo natjecanje nije moglo prebaciti na neki drugi dan.

'Uvjeti su bili brutalni. Za ne povjerovati je da su odlučili održati natjecanje,' zaključuje ozlijeđena. Mitterlmüller, a Korejci se nadaju boljim vremenskim uvjetima sljedećih dana, inače će odigravanje većeg dijela programa Igara doći u pitanje.