svi uz miočića

Prvi čovjek UFC-a nije mogao vjerovati što se događa ispred dvorane, dok je Stipe Miočić lomio otpor Daniela Cormiera

16.08.2020 u 16:26

Bionic
Reading

Američki borac hrvatskih korijena 37-godišnji Stipe Miočić obranio je naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca 41-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera u borbi održanoj u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu.

O Miočićevoj nadmoći svjedoči podatak da su mu dvojica bodovnih sudaca dali prednost 49-46, odnosno smatrali da je dobio četiri od pet rundi, a samo je jedan bodovao borbu 48-47 u Stipinu korist.

Bio je to treći međusobni dvoboj Miočića i Cormiera te druga uzastopna pobjeda borca iz Clevelanda, kojemu je Cormier prije dvije godine iznenađujuće preoteo naslov stigavši u tu borbu kao aktualni prvak u poluteškoj kategoriji.

Miočić je Cormieru uzvratio prošle godine u Anaheimu, kad je preokretom došao do pobjede i vratio naslov koji je u rano jutros po srednjoeuropskom vremenu, u trećoj borbi njihove trilogije, po četvrti put uspješno obranio te tako zacementirao status najuspješnijeg UFC borca u teškoj kategoriji svih vremena.

Miočiću je ovo bila 20. pobjeda u karijeri (20-3) kojom je postao prvi borac u UFC-u koji je pobijedio u šest mečeva za pojas prvaka te prvi koji je četiri puta uspio obraniti naslov.

'Jedva čekam ići kući vidjeti svoju kćer. Idem uživati u ostatku ljeta', izjavio je 37-godišnji vatrogasac iz Clevelanda pohvalivši suparnika kojeg je u zasluženu mirovinu poslao bez naslova prvaka.

Inače, u dvorani u Las Vegasu nije bilo gledatelja, odnosno navijača. Ali to ne znači da Stipe Miočić nije imao podršku.

Imao je, naravno, jer on je i čovjek velikog srca, koji u 'stvarnom životu' radi kao vatrogasac.

I s toga ne treba čuditi, da su upravo vatrogasci bili ti koji su Miočiću dašli dati podršku.

Takvu da je i prvi čovjek UFC-a, Dana White, morao objaviti poruku na svom twitter profilu.

'Vatrogasci iz Las Vegasa došli su nam na vrata da bi podržali svog brata Stipu Miočića. Ovo je je*** cool', objavio je Dana White, prvi čovjek UFC-a..

  • +8
Stipe Miočić vs Daniel Cormier Izvor: Profimedia / Autor: Hans Gutknecht / Zuma Press / Profimedia