MLADA LAVICA NA CRTI

Prvakinje Europe kupile Katarinu Ježić

16.05.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Najperspektivnija hrvatska rukometašica Katarina Ježić iduće će sezone igrati za europske prvakinje, Budućnost iz Podgorice. Uoči toga nada se svom prvom olimpijskom nastupu

Proglašena je najboljim mladim pivotom Europe, a iza ove 19-godišnjakinje iz Novog Vinodolskog je sezona potpune afirmacije. Prepoznala je to i moćna Budućnost koja se prije nekoliko dana okrunila naslovom europskih prvakinja.

'U pregovore smo krenuli prije mjesec dana i brzo se dogovorili, tako da sam gledala finala s velikom pažnjom. To je pravi rukomet', zaneseno priča mlada zvijezda koju čeka velika konkurencija na crti.

'Cvijić odlazi na operaciju i neće je biti šest mjeseci, Đokić možda i ode, a imaju i moju vršnjakinju Lazović. Puno kvalitete na poziciji pivota, ali znam što mi je činiti i kako se nametnuti u takvom društvu.'

Ove je sezone sa zagrebačkom Lokomotivom igrala polufinale Challenge kupa, debitirala je i za reprezentaciju... Nije lako psihički ostati 'na zemlji'.

'Da, uspjeh je došao u kratkom roku, ali roditelji, koje najviše volim, i najbolji prijatelji pomogli su mi da ne poletim. Žao mi je što ću se rastati s klubom i društvom, ali preda mnom je velik izazov', kaže Ježić, koja je potpisala dvogodišnji ugovor.

Zajedno sa suigračicama iz reprezentacije otišla je put Novigrada Istarskog gdje će se pripremati za olimpijske kvalifikacije u Španjolskoj (25-27. svibnja).

'Ključ je pobijediti Nizozemsku i slabiju Argentinu, da možemo mirno igrati sa Španjolkama. Ključna će biti prva utakmica s Nizozemkama koje su brze i morat ćemo ih pošteno tući u obrani', najavljuje Katarina.