VELIKI DAN ZA FINCA

Prva pobjeda u karijeri: Bottas iznenadio Ferrarije i Hamiltona u Sočiju!

30.04.2017 u 15:35

  • +3

Formula 1, Velika nagrada Rusije

Izvor: Reuters / Autor: MAXIM SHEMETOV

Bionic
Reading

Valtteri Bottas pobijedio je ove nedjelje na Velikoj nagradi Rusije, po prvi put u svojoj 81. utrci u karijeri. Sebastian Vettel morao se zadovoljiti drugim mjestom, dok je Kimi Raikkonen za Ferrari završio treći, a Lewis Hamilton ostao bez postolja...

Ovogodišnja utrka u Sočiju ponudila je iznenađujućeg pobjednika, s obzirom na rezultate kvalifikacija u kojima su vozači Ferrarija Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen zauzeli najbolje pozicije. No, Valtteri Bottas sve je preokrenuo odličnom startom pri kojem se probio na prvu poziciju i više ga nitko nije mogao uloviti.

Finski 27-godišnji vozač u svojoj četvrtoj utrci za Mercedes imao je problema tek u završnici kada ga je Sebastian Vettel pritisnuo, ali uspješno je odbio napade i stigao do prve pobjede u svojoj karijeri.

Ferrari ne može biti potpuno nezadovoljan. Za Vettela drugo mjesto i nije tako loše, a na postolju se našao i Kimi Raikkonen koji je iza sebe prilično lako zadržao Lewisa Hamiltona koji je bio iznenađujuće nekonkurentan ovog vikenda.

Peto mjesto pripalo je Maxu Verstappenu u Red Bullu, a odlični su za Force Indiju bili Sergio Perez i Esteban Ocon na šestom i sedmom mjestu. Bodove su još osvojili Nico Hülkenberg, Felipe Massa i Carlos Sainz.

Tragičari utrke bili su Grosjean i Palmer koji su se sudarili već u drugom zavoju te Daniel Ricciardo kojem su otkazale kočnice. Najfrustriraniji je ipak bio Fernando Alonso kojem je motor otkazao i prije starta utrke.

U ukupnom poretku Vettel je povećao prednost ispred Lewisa Hamiltona na 13 bodova, dok se Valtteri Bottas učvrstio na trećem mjestu, s 23 boda zaostatka.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Španjolskoj.