ŽUTI OTVORENO

Prosinečki: Štimac nema karizmu, ali treba ga podržati

26.09.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Robert Prosinečki trenutačno čeka novi trenerski angažman i budno prati situaciju vezanu uz hrvatsku reprezentaciju čiji je bio član stručnog stožera u mandatu bivšeg izbornika Slavena Bilića

Prosinečki je nakon 20 mjeseci rada u Crvenoj zvezdi otišao bez puno galame, ali s neugodnim osjećajem u želucu.

'Žao mi je, jer sam i danas uvjeren da bih uzeo naslov prvaka ove sezone. Zvezda je sjajna izvana, ali iznutra je izjedaju ogromni financijski problemi. Ostali su mi dužni 80 posto primanja i naplatit ću ih uz pomoć Uefe ili Fife. Neću jedino ako propadnu', govori Prosinečki u razgovoru za Globus i prebacuje se na temu Dinama.

'Nitko me iz Dinama nije zvao, ali i da zovu, ne bih došao. Ni za kakve novce. Potjerali su me kao klinca pa i kasnije nakon što sam se vratio u najboljim godinama, i sumnjam da bi sada bilo bolje. Još su me i prevarili prije deset godina... Danas oni prolaze kroz teško razdoblje u kojem ih u ligi prvaka gleda jako malo ljudi. Nije tu u pitanju samo cijena ulaznica', kazao je Robert i prešao na najzanimljiviju temu.

'Reprezentacija pod izbornikom Štimcem ima odlične rezultate, ali igra nije dobra. Ne znam zbog čega nije nastavio kontinuitet rada Slavena Bilića, jer tamo je bilo puno dobrih stvari. Nije bilo vremena za velike manevre, i taj mi potez nije jasan', krenuo je Prosinečki u 'temu izbornik', te dodao da ni sa Štimcem ni Mihajlovićem nije posebno dobar privatno.

'Ja ga podržavam i mislim da ga svi trebamo podržati, jer Igor je hrvatski izbornik. Ali on nema karizmu, a to je za trenera jako važno. Tribine su prazne, a imam osjećaj da i pola prisutnih priželjkuje da reprezentacija izgubi. Vidjeli smo kako je izbornik došao i što je tome prethodilo i javnost je to prepoznala. Ne znam ni zašto se onako obrušio na Rakitića, pa Ivan bolje od svih nas zna da je odigrao loše. A to je igrač za velike stvari.'

Ipak, Prosinečki vidi lijep kraj priče u ovim kvalifikacijama.

'Bitan je rezultat. Ako pobijedimo u Makedoniji i Wales u gostima, jednom nogom smo već među dvije najbolje reprezentacije u skupini i Brazil onda nije daleko', završio je Prosinečki.