SLUŽBENO IZBORNIK BIH

Prosinečki potpisao ugovor, a zatim dao izjavu koja se neće svidjeti Slovencima

06.01.2018 u 15:36

Bionic
Reading

Nakon što ga je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH jednoglasno izabrao za novog izbornika reprezentacije Robert Prosinečki je u subotu predstavljen u Sarajevu, a tom prilikom je svečano potpisao ugovor

Prema pisanju medija u BiH u ugovoru se navodi da će Prosinečki zarađivati 15 tisuća eura mjesečno, dok će za eventualni plasman na Euro 2020., koji mu je postavljen kao imperativ, biti nagrađen bonusom od 400.000 eura.

'Čast mi je što sam postao izbornik BiH. Dat ću sve od sebe da BiH ode na Europsko prvenstvo. U ova dva dana sam primio mnogo čestitki. Nadam se da ćemo dobro surađivati, na obostranu korist. Od dosta igrača sam dobio čestitku, neću navoditi njihova imena', kazao je Prosinečki nakon potpisivanja ugovora.

'Bit ću dulje vremena ovdje. Sa izbornikom mladih reprezentacija ćemo popričati tko bi mogao igrati na turneji u SAD-u, jer nećemo imati na raspolaganju najbolje igrače', dodao je.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Mediji su bili naklonjeniji Amaru Osimu...  

'Moj stručni stožer i ja vjerujemo da BiH ima dobru reprezentaciju s kojom se može napraviti rezultat. A nakon toga će valjda doći i potpora. Razumljivo mi je da su mediji bili za Amara Osima. Ali, ako budemo imali rezultat onda će mediji sigurno biti naklonjeniji reprezentaciji. Rezultat je taj koji može promijeniti sliku', pričao je Prosinečki.

Kada su ga novinari pitali o podmlađivanju selekcije, Prosinečki je poručio: 'Nema mladih i starih igrača, nego oni koji su dobri i oni koji nisu.'

Prosinečki je na kraju ustvrdio da nije bitno tko je protivnik BiH, jer reprezentacija ima kvalitetu da se plasira na Euro, ali je je iskreno dao jednu izjavu koja se neće svidjeti Slovencima.

'Kad su došli ljudi iz FS BiH pričati sa mnom, prihvatio sam tu ideju. BiH je u samom vrhu europskog nogometa i to mi je bio ključni motiv da se može nešto napraviti. Zbog toga nisam preuzeo Sloveniju jer smatram da BiH ima veću kvalitetu.'

  • +7
Robert Prosinečki Izvor: Reuters / Autor: Reuters