gospodar 'zmajeva'

Prosinečki novi izbornik nogometne reprezentacije BiH; evo koliko će zarađivati

04.01.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Sapunica je konačno gotova, na današnjoj sjednici članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine su za novog izbornika imenovali Roberta Prosinečkog...

Popularni Žuti je u završnom izboru NS BiH imao samo jednog protukandidata, Amara Osima.

Tako će hrvatski stručnjak naslijediti Mehmeda Baždarevića koji je BiH vodio tri godine, a glavni cilj će mu biti odvesti reprezentaciju na Europsko prvenstvo.

'Konačno smo izabrali novog izbornika jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora', kazao je potpredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić na konferenciji za novinstvo održaoj nakon sjednice Izvršnog odbora potvrdivši kako je svih petnaest članova tog tijela glasovalo za Prosinečkog.

'Naravno da sam presretan. Voditi reprezentaciju koja ima fenomenalne igrače i ogroman potencijal je velika stvar. Da li sam očekivao da ću biti izbornik? Pa, sigurno da čovjek o tome misli, ali sve do danas se ništa nije znalo. Ono što mogu obećati, jest da ću dati sve od sebe da reprezentacija s ovim igračima ode na veliko natjecanje'.,  kazao  je za portal sportsport.ba Prosinečki.

Iako je slovio za favorita, Amar Osim nije dobio niti jedan glas, no Sofrenić tvrdi kako su pri odabru zapravo pobijedile nijanse jer su oba kandidata jamčila potrebnu stručnost.

U korist Prosinečkog, kako je pojasnio, na kraju je presudilo njegovo međunarodno iskustvo kakvo Osim nije imao.

'Prosinečki je imao reference kao slavno nogometno i trenersko ime u reprezentacijama Hrvatske i Azarbejdžana', kazao je Sofrenić ističući kako je Prosinečki i u klupskoj i u reprezentativnoj ulozi imao samo uspjehe.

Neslužbeno, novi izbornik će mjesečno zarađivati oko 15.000 eura (oko 30.000 KM), dok će u slučaju plasmana na Europsko prvenstvo biti nagrađen bogatom premijom od 300.000 do 400.000 eura.

Robert Prosinečki će tako na klupi 'zmajeva' debitirati na američkoj turneji. Već 28. siječnja u Los Angelesu reprezentacija BiH će igrati protiv SAD-a, dok 31. siječnja u San Antoniju igra protiv Meksika.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić
  • +7
Robert Prosinečki Izvor: Reuters / Autor: Reuters