SVE ZBOG DOMAĆE LIGE

Jasno je tko će biti najžešći kritičari: Prosinečki to nije zaslužio prije njega...

05.01.2018 u 11:41

Bionic
Reading

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno je izabrao Roberta Prosinečkog za novog izbornika. Popularni 'Žuti' bio je favorit i naroda u anketama, a evo što o njegovom izboru misle bivši reprezentativci 'zmajeva'

Hrvatski stručnjak će poslije Hrvatske (gdje je bio član stručnog stožera) i Azerbajdžana (izbornik) voditi BiH. Prosinečki je tako pred novim izazovom, a cilj mu je plasman na Europsko prvenstvo.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac dobio je povjerenje čelnika NS BiH koji su na neki način poslušali glas javnosti, jer je običan puk u većini bio za Prosinečkog. Dnevni avaz kontaktirao je bivše zvijezde bosanskog nogometa i reprezentacije da čuje njihov sud o izboru Prosinečkog i jasno je da će oni u budućnosti biti najžešći kritičari ukoliko neće biti uspjeha.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Više bih volio da je izbornik Amar Osim. Nemam ništa protiv Roberta, veliko je trenersko ime, ima više i iskustva, ali bi Amar više pažnje posvetio Premijer ligi BiH. Osim poznaje naše igrače, ali i Prosinečkog treba podržati i dati mu šansu', rekao je nekadašnji veznjak Sarajeva i BiH Senad Repuh.

'Jako sam sretan što je Robert postao izbornik. Imao sam sreću surađivati s njim i pouzdano znam da se radi o odličnom stručnjaku i čovjeku. Napravio je sjajan posao sa Azerbajdžanom. S obzirom na to koliko talenata i vrhunskih igrača ima BiH, očekujem da će napraviti s njima odličan rezultat i plasirati se na Euro 2020', poručio je Sergej Jakirović koji je za BiH upisao pet nastupa te je većinu karijere proveo na hrvatskih travnjacima.

'Osim je više od Prosinečkog zaslužio biti izbornik. Najviše iz razloga što bolje poznaje situaciju u našoj ligi. Čast Džeki i Pjaniću, ali ovi ostali igrači nisu ništa bolji od onih koji igraju u našoj ligi. Mislim da bi o tome Amar od Roberta više vodio računa. Sada više promjene nema i neka Robert dođe na utakmice naše lige i pokuša naći pet, šest igrača za reprezentaciju. Uvjeravam ga da ih ima i da se neće pokajati. Čuo sam da će živjeti u BiH i to me veseli. Vrijeme je da se počne ozbiljnije raditi', izjavio je bivši branič Željezničara Edis Mulalić.

  • +16
BiH - Belgija, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DADO RUVIC

Inače, nedavno je Vahid Halilhodžić izjavio da nikada ne bi želio biti izbornikom zemlje koja je tako podijeljena kao BiH, ali je na to Prosinečki imao spreman odgovor:

'Gledam samo sportski dio, vidim veliku budućnost te reprezentacije, s velikim igračima. Politikom se nećemo baviti.’

Podsjećamo, Robert Prosinečki će na klupi 'zmajeva' debitirati na američkoj turneji. Već 28. siječnja u Los Angelesu reprezentacija BiH će igrati protiv SAD-a, dok 31. siječnja u San Antoniju igra protiv Meksika.

Poznati su i ostali članovi stručnog stožera to su dugogodišnji suradnici Prosinečkog Gordan Ciprić i Dragan Spasić te bivši reprezentativci BiH Elvir Rahimić i Kenan Hasagić.

  • +2
BiH - Grčka, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DADO RUVIC
  • +7
Robert Prosinečki Izvor: Reuters / Autor: Reuters